The World in-between/cinematography
- Tez No: 94961
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. NEZİH ERDOĞAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Güzel Sanatlar, Sahne ve Görüntü Sanatları, Fine Arts, Performing and Visual Arts
- Anahtar Kelimeler: sinema ve felsefe, imge-süre, imge-devinim, algi, bilinç. ACKNOWLEDGEMENTS I would like to thank, first and foremost, cinema and philosophy, time-image, movement-image, memory, interval, consciousness, perception
- Yıl: 2000
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: Güzel Sanatlar Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Güzel Sanatlar Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 97
Özet
Nur Yavuz Grafik Tasarım Bölümü Yüksek lisans Tez Yöneticisi: Asist. Prof. Dr. Nezih Erdoğan Ve sinema. Eşiği geçmeyi ya da doldurmayı değil, eşiğin kendisini sorunlaştıran ve... ve., ve'ler silsilesi. Sinema ve felsefe ancak bu eşik ile birbirine bağlanabilir. Bir başlangıç ve bir sonu değil her zaman aralığı kollayan, yolundan çıkmış zamanın bir ürperme gibi üzerimize serdiği bir düşüncedir bu. İmge, beraberinde getirdiği imallarla bu aralıktan çıktıkça, psikanaliz ve dil biliminin dize getirme eylemlerine karşı ele geçirilemeyen bir kavramlar dizisine açacaktır kendini. Hafıza, bilinç, algı, duygu, ve hareket artık ne felsefenin ne de sinemanin sahip olduğu kavramlardır. Zaman, içinde mi dışında mı olduğumuzu bir türlı kestiremediğimiz zaman, hiç kimsenin olmayan ayni zamanda hiç olan bir aradaki dünyada bu imge-kavramlara işaret etmektedir. Düşünemediğimiz ama kimi zaman hissettiğimiz bu yeryüzü deliklerine.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE WORLD IN-BETWEEN | cinematography Nur Yavuz M.F.A. In Graphical Arts Supervisor: Assist. Prof. Dr. Nezih Erdoğan November, 2000 And cinema. The importance of saying and... and...and.... Images neither starts nor ends, they occupy the in-between. Cinema and philosophy come together to show the power of the in-between. Images understood as such are neither psychoanalytic nor linguistic determinants. The immanent flow of images with its undetermined intervals is what enables us to contemplate on time and movement and memory and consciousness and percepts and affects... And philosophy.