Keyfi dörtgen bölgeli kaset döşemelerin sonlu elemanlar yöntemi ile hesabı
Finite element analysis of stiffened slabs with arbitrary quandrilateral region
  1. Tez No: 95545
  2. Yazar: D. ZAFER HUNU
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. BEYTULLAH TEMEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Sonlu elemanlar, Kirişli plaklar, Eksantirik kiriş, Finite Elements, Stiffened plates, Eccentric stiffener II
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 117
Özet
oz YÜKSEK LİSANS TEZİ KEYFİ DÖRTGEN BÖLGELİ KASET DÖŞEMELERİN SONLU ELEMANLAR YÖNTEMİ İLE HESABI D. Zafer HUNU ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI Danışman: Yrd. Doç. Dr. Beytuüah TEMEL Yd: 2000, Sayfa: 117 Jüri: Yrd. Doç. Dr. Beytuüah TEMEL : Doç. Dr. A. Kamil TANRIKULU : Yrd Doç. Dr. S. Seren AKAVCI Bu çalışmada, kirişli plakların eğilmesi sonlu elemanlar yöntemi ile sayısal olarak çözülmektedir. Kirişli döşemelerin formülasyonu yapılırken kirişlerin dış merkezlilik durumu da gözönünde bulundurulmaktadır. Kiriş ve plak monolitik sisteminde plak orta yüzeyinin düzlemi içindeki yer değiştirmeleri gözönüne alınmaktadır. Tüm tahliyenin keyfi dörtgen şeklinde olabileceği de düşünülerek genel bir dörtgen plak elemanı seçilip plak elemanı rijitlik matrisi sayısal olarak hesaplanmaktadır. Plak-kiriş sistemleri için KPLAK isimli bir bilgisayar programı hazırlanmıştır. KPLAK programı kulanılarak bazı örnek problemler çözülmekte ve bu tezin sonunda problemlerin çözümleri verilmektedir
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MSc THESIS FINITE ELEMENT ANALYSIS OF STIFFENED SLABS WITH ARBITRARY QUANDRILATERAL REGION D. Zafer HUNU DEPARTMENT OF CIVIL ENGINEERING INSTUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCES UNIVERSITY OF ÇUKUROVA Supervisor: Yrd. Doç. Dr. Beytullah TEMEL Year: 2000, Pages: 117 Jury: Yrd. Doç. Dr. Beytullah TEMEL : Doç. Dr. A. Kamil TANRDCULU : Yrd. Doç. Dr. S. Seren AKAVCI In this study, bending of plates reinforced by stiffeners is analysed numerically using finite element formulation. Eccentricity of beams is also considered in the formulation. For beam-plate monolitic system inplane displacements in the midsurface of the plate is taken into account. Since whole slab could be in arbitrary quadrilateral, stiffness matrix for plate element is presented numerically considering a general quadrilateral element. Finally, the computer program named KPLAK is written for the solution of beam-plate composite systems. Some sample problems are solved by using KPLAK and the results of problems are presented in the thesis.