Nötrosofik esnek topolojik uzaylarda nötrosofik esnek genelleştirilmiş yarı-kapalı kümeler
Neutrosophic soft generalized semi̇-closed sets in neutrosophic soft topological spaces
  1. Tez No: 959161
  2. Yazar: EBRU YEŞİL
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ALKAN ÖZKAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Nötrosofik esnek küme, nötrosofik esnek genelleştirilmiş kapalı (açık) küme, nötrosofik esnek genelleştirilmiş yarı-kapalı (açık) küme, nötrosofik esnek genelleştirilmiş yarı-kapalı (açık) kümelerde dönüşümler, nötrosofik esnek genelleştirilmiş yarı-kapalı (açık) kümelerde süreklilik, Neutrosophic soft set, neutrosophic soft generalized closed (open) set, neutrosophic soft semi-generalized closed (open) set, neutrosophic soft semi-generalized closed (open) maps, neutrosophic soft semi-generalized closed (open) continuity
  7. Yıl: 2025
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Iğdır Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 57
Özet
Bu tez çalışmasında, nötrosofik esnek topolojik uzaylarda tanımlanan nötrosofik esnek yarı kapalı genelleştirilmiş kümelerin temel özelliklerinden yararlanılarak, bu kümelere dayalı nötrosofik esnek yarı kapalı genelleştirilmiş dönüşüm kavramı tanımlanmış ve incelenmiştir. Ayrıca söz konusu kümelerin taşıdığı yapısal özellikler ile aralarındaki ilişkiler, çeşitli teoremler ve örnekler eşliğinde detaylandırılmıştır. Çalışma 4 (dört) bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, araştırmanın teorik altyapısını oluşturan bulanık küme, sezgisel bulanık küme, esnek küme ve nötrosofik esnek küme kavramları açıklanmıştır. İkinci bölümde, esnek ve nötrosofik kümelerin entegrasyonundan oluşan nötrosofik esnek kümeler, bu kümelere bağlı nötrosofik esnek topolojik uzaylar ve genelleştirilmiş küme yapıları ele alınmıştır. Üçüncü bölüm, çalışmanın temelini oluşturan nötrosofik esnek genelleştirilmiş yarı-kapalı (veya yarı-açık) kümelerde tanımlanan dönüşümler ve bu dönüşümlere ilişkin süreklilik kavramlarını içermektedir. Dördüncü ve son bölümde ise elde edilen sonuçlara yönelik değerlendirmeler ile gelecek çalışmalara yönelik öneriler sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
This thesis aims to define and investigate neutrosophic soft generalized semi-closed mappings, which are based on the fundamental properties of neutrosophic soft generalized semi-closed sets in neutrosophic soft topological spaces. The study explores these newly introduced transformations and analyzes the structural characteristics and mutual relationships of the corresponding sets through theorems and illustrative examples. The thesis is organized into four main chapters. The first chapter introduces the preliminary concepts essential to the study, including fuzzy sets, intuitionistic fuzzy sets, soft sets, and neutrosophic soft sets. In the second chapter, the focus shifts to the construction of neutrosophic soft sets, formed by integrating soft and neutrosophic sets, along with the definitions of neutrosophic soft topological spaces and generalized sets. The third chapter, which constitutes the core of the research, deals with transformations defined via neutrosophic soft generalized semi-closed (or semi-open) sets and the corresponding notion of continuity. The final chapter presents concluding remarks and suggestions for future studies related to the topic.