Streaming applications impact on lifestyle branding
Yayın uygulamalarının yaşam tarzı markalaşması üzerindeki
  1. Tez No: 961523
  2. Yazar: LOAY ALOKAISH
  3. Danışmanlar: Assist. Prof. Dr. BURÇAK PERKER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Yayın Uygulamaları, Yaşam Tarzı Markalaşması, Sosyal Medya, Tüketici Davranışı, Marka Etkileşimi, Kimlik Oluşumu, Streaming Applications, Lifestyle Branding, Social Media, Consumer behaviour, Brand Engagement, Identity Formation
  7. Yıl: 2025
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme (İngilizce) Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 64
Özet
Bu tez, sosyal medyanın yayın uygulamaları ve yaşam tarzı markalaşması üzerindeki etkisini analiz etmektedir. Diğer dijital medya türlerinde olduğu gibi, yayın uygulamaları da marka etkileşimi ve kimlik oluşumu açısından önemli bir araç haline gelmiştir. Bu çalışma, bireylerin bu uygulamaları nasıl kullandıklarını ve bu kullanımın yaşam tarzına ilişkin tercihlerin ve kişisel markalaşmanın gelişimi ile iletişimine nasıl katkı sağladığını nitel bir yaklaşımla incelemiştir. Araştırma, içeriğe maruz kalma ve içerik tüketimi ile kullanıcının içerikle olan etkileşimine odaklanarak dijital çağda yaşam tarzı markalaşmasının dinamiklerini analiz etmektedir. Ayrıca bu tez, yayın uygulamalarının kültürel ve markayla ilişkili tüketici davranışları üzerindeki etkisini ortaya koyarak, medyanın kimlik inşası ve markalaşma üzerindeki etkisini incelemek için bir temel sunmaktadır.
Özet (Çeviri)
This research analyses the influence of social media on streaming applications and lifestyle branding. Like other forms of digital media, the streaming applications has become a significant tool for brand engagement and identity formation. This research explored how individuals use these applications and how their use contributes to the development and communication of lifestyle-related preferences and personal branding using a qualitative approach. This research study focuses on the exposure and consumption to the content, the interaction of the user with the content, analysing the lifestyle branding dynamics in the digital age. This research further sheds light on the impact of streaming applications on cultural and brand-related consumer behaviour as a basis for studying the influence of media on identity construction and branding.