Geotextiles in road applications
  1. Tez No: 9618
  2. Yazar: NURDAN APAYDIN(MEMİŞOĞLU)
  3. Danışmanlar: PROF. DR. YILDIZ WASTİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Jeotekstil, yol uygulamaları, ayırma, Geotextiles, road applications, separation. Code : 624.01.00, 624.01.01, 624.01.02. -m
  7. Yıl: 1990
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 139
Özet
KARAYOLLARINDA JEOTEKSTÎL UYGULAMALARI APAYDIN (Memişoğlu), Nurdan Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü, Yüksek Lisans Tezi Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Yıldız WASTt 113 Sayfa, Haziran 1990 ÖZET Jeotekstillerin özellikleri ve kullanımı ile ilgili ön bilgiler yerilmektedir. Çeşitli uygulamalardaki kriterler, ve gerekli özellikler, ve jeotekstillerin özelliklerini belirlemek üzere uygulanan deneyler anlatılmaktadır. Kapla malı ve kaplamasız yollarda ayırma amaçlı jeotekstil kullanımı ve yollarda jeotekstilli drenaj uygulamaları aktarılmaktadır. Kaplamasız yollar için tasarım metodları verilmektedir. Gümüşova-Gerede otoyolunda yapılan Türkiye'deki ayırma amaçlı olan ilk yol uygulaması tanıtılmaktadır. Jeotekstil alternatifinin kritik değerlendirmesi ilgili maliyet hesap ları ile sunulmaktadır.
Özet (Çeviri)
GEOTEXTILES IN ROAD APPLICATIONS APAYDIN (Memişoğlu), Nurdan Faculty of Engineering Department of Civil Engineering, M.S. Thesis Supervisor: Prof.Dr. Yıldız Was ti 113 Pages,- June 1990 ABSTRACT Preliminary information on the nature and use of geotextiles is presented. Criteria and required properties in various applications, and tests to measure geotextile properties are described. Separation applications in unpaved and paved roads; and drainage applications in roadways are discussed. Design approaches for unpaved roads are given. The first geotextile application in roads in Turkey which was in Gümüşova-Gerede motorway to perform the separation function is described. A critical evaluation of the application as to the suitability of the geotextile alternative is presented along with associated cost comparisons.