Modelling and optimisation of Turkish army STH level renovation maintenance system via simulation
Simülasyon kullanarak Türk Kara Kuvvetleri 5'inci kademe yenileştirme bakım sisteminin modellenmesi ve optimizasyonu
  1. Tez No: 96186
  2. Yazar: REŞAT ALİ TÜTÜNCÜOĞLU
  3. Danışmanlar: DOÇ. İHSAN SABUNCUOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Simulasyon, Optimizasyon, ve Çıktı. IV, Simulation, Optimisation, and Throughput. Ill
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 171
Özet
ÖZET SİMULASYON KULLANARAK TÜRK KARA KUVVETLERİ 5NCİ KADEME YENİLEŞTİRME BAKIM SİSTEMİNİN MODELLENMESİ VE OPTİMİZASYONU Reşat Ali Tütüncüoğlu Endüstri Mühendisliği Bölümü Yüksek Lisans Danışman: Doç. İhsan Sabuncuoğlu Logistik zaman ve alan faktörlerinin savaşa uygulanma şekli, savaşın ekonomisi ve tamamlayıcısıdır. Daha geniş bir ifadeyle, savaşta üç önemli faktör olan; ikmal malzemesi, hareket imkan kabiliyeti ve bakımın bütünüdür. Bu tez çalışması simulasyonu etkili bir araç olarak kullanarak rekabet sağlayıcı konseptleri gerçek hayata taşımak için Türk Kara Kuvvetleri 5nci kademe yenileştirme sistemlerinin modellenmesini ve optimizasyon yollarının gösterilmesini ifa etmektedir. Bu çalışmada yenileştirme ünitesinin sabit dönem performansları belirlenmiş ve değişik tipteki konfîgürasyonlar test edilerek avantaj ve dezavantajları tartışılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MODELLING AND OPTIMISATION OF TURKISH ARMY 5th LEVEL RENOVATION MAINTENANCE SYSTEM VIA SIMULATION Reşat Ali Tütüncüoğlu M.S. in Industrial Engineering Advisor: Assoc. Prof. İhsan Sabuncuoğlu Logistics is the application of time and space factors to war. It is the economics of warfare, and it comprises, in the broadest sense, the three big M's of warfare; material, movement, and maintenance. This thesis employing the simulation tool as an effective vehicle for defining the path from competitive concepts to real word solutions, modelling Turkish Army's 5 Level Renovation System and bringing up ways of optimisation. Steady state performances of the renovation unit are measured. Different types of configurations are tested and their advantages and disadvantages are discussed.