Urban development and an architectural proposal for a mixed use subcenter development for Ankara: Balgat-Söğütözü subcenter
  1. Tez No: 9626
  2. Yazar: CUMHUR KESKİNOK
  3. Danışmanlar: İLHAN KURAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Mimarlık, Architecture
  6. Anahtar Kelimeler: Merkezi İş Alanı, Gelişmiş Alt Merkez, îş Merkezi, Çoklu Kullanımlı Merkez ii, Central Business District, Developed Subcenter, Business Center, Mixed-Use Center. Code : 601.01.01
  7. Yıl: 1990
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Mimarlık Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 162
Özet
ÖZET KENTSEL GELÎŞÎM VE ANKARA'DA ÇOKLU-KULLANIMLI ALT MERKEZ GELÎŞÎMI ÎÇÎN MİMARI BİR ÖNERİ: BALGAT-SÖ?ÖTÖZÜ ALT MERKEZÎ KESKÎNOK, Cumhur Yüksek Lisans Tezi, Mimarlık Bölümü Tez Yöneticisi: öğr.Gör. ilhan Kural Haziran 1990, 139 sayfa Bu çalışma Ankara'nın merkezi iş alanının kentin gelişmesine bağlı olarak ortaya çıkan sorunlarına kapsamlı bir çözüm bulmayı amaçlamaktadır. Çalışma bu nedenle kent merkezinin üzerindeki yükü azaltacak, dağılmaya başlayan merkez fonksiyonlarını toplayacak ve yeni çalışma alanı gereksinimini karşılayacak“çoklu kullanımlı gelişmiş alt merkezlerin”desantralize noktalarda planlanmasının gerekliliğini vurgulamakta, kentin planlı batı yönündeki gelişme formu üzerinde önerdiği merkez gelişme noktalarından biri olan Balgat-Söğütözü bölgesinde yeni bir“çoklu kullanımlı alt merkez”1çin mimari tasarım ve kentsel tasarım ilkelerini geliştirmeye çalışmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT URBAN DEVELOMENT AND AN ARCHITECTURAL PROPOSAL FOR A MIXED-USE SUBCENTER DEVELOPMENT FOR ANKARA: BALGAT-SÖ?ÜTÖZÜ SUBCENTER KESKÎNOK, Cumhur M.S. 1n Architecture Supervisor: Inst. îlhan KURAL June 1990, 139 pages This study alms at finding out a comprehensive solution to the problems of the existing central business district in Ankara. This study therefore emphasizes the necessity of planning new“mixed-use developed subcenters”at decentralized nodes, which will relieve the pressure on the city center, recentralize the dispersing central functions and provide new office space requiremenets, and attempts to develop urban and architectural design principles for a“new mixed-use subcenter”at Balgat- Sögütözü area which has already been proposed by this study as one of the center development nodes on westward planned development of the city.