Taşıyıcı hafif betonlarda çelik lif kullanılabilirliğinin araştırılması
Searched of the usage of steel fibre in lightweight concrete
  1. Tez No: 96331
  2. Yazar: YASEMİN ŞATIR
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. M. ŞÜKRÜ YILDIRIM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Çelik lif, Taşıyıcı hafif beton, Perlit, Pomza, Hafif Agrega, Dayanım, Steel fibre, Lightweight concrete, Perlit, Pounce, Light aggregate, strength
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Fırat Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 39
Özet
II ÖZET YÜKSEK LİSANS TEZİ TAŞIYICI HAFİF BETONLARDA ÇELİK LİF KULLANILABİLİRLİĞİNİN ARAŞTIRILMASI YASEMİN ŞATIR Fırat Üniversitesi. Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı. 2000, Sayfa: 3 9 Bu çalışmada, taşıyıcı hafif betonlarda çelik lif kullanmanın betonun özelliklerini etkisi araştırılmıştır. Genel olarak hafif betonlar ısı ve ses yalıtımı amaçlan doğrultusunda kullanılmaktadır. Hafif betonlara çelik lif ilavesiyle bu malzemenin taşıyıcı amaçlı kullanımı cazip hale getirilmiştir. Bu amaçla üretilen beton numunelerde çelik lifin ağırlıkça yüzdesi değiştirilmiştir. Elde edilen standart silindir ve prizma numuneler üzerinde basınç, yarma, eğilme deneyleri yapılmıştır. Deney sonuçlan lifsiz hafif beton numunelerinin deney sonuçlarıyla karşılaştırılmıştır. Çelik lif ilavesiyle basınç, çekme dayanımlarında önemli ölçüde artış kaydedilmiştir. Dolayısıyla çelik lifli hafif beton kullanılarak normal betonun mukavemetine yaklaşılmaktadır.
Özet (Çeviri)
Ill ABSTRACT Maters Thesis SEARCHED OF THE USAGE OF STEEL FIBRE IN LIGHTWEIGHT CONCRETE Yasemin ŞATIR Fırat University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Civil Engineering 2000, Page: 39 In this study, the effect of using steel fibre in lightweight concrete on concrete speciality is searched. Generally, light concrete is used for heat and sound impermability. To add steel fibre in light concrete is made this material appropriate for using weight. In the concrete patterns, product for this aim, the weight percent of steel fibre is changed. On the abtained standart cyclinder and prism patterns, stress, shear and tensile strength experiments are done. The experiment results are comporison with the non-fibre light concrete patterns experiment results. Adding steel fibre is made on important increase in stress, and strain strength. Consequently, with using steel fibre light concrete can be reached to normal concrete strength.