Space-times with a curvature form admitting a field of null eigenvectors
- Tez No: 9636
- Danışmanlar: PROF. DR. FERİT ÖKTEM
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Eğrilik formları, paralel düzlemler, Petrov sınıflandırması, optik skalerler, metrik, gravitasyonel enerji tansörü, Curvature forms, parallel planes, Petrov classification, optical scalars, metric, gravitational energy tensor. m
- Yıl: 1990
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Fizik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 40
Özet
E?RİLİK FORMU IŞIKSAL BİR ÖZVEKTÖR ALANI KABUL EDEN UZAY-ZAMANLAR Şükrü Akçag Fen ve Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü, Doktora Tezi Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Ferit Öktem 31 sayfa, Nisan, 1990 ÖZET Bu çalışmada, la ışıksal bir vektör olmak üzere, lh Rabij = la fij koşulunu sağlayan L/4 uzay-zamanları incelenmiştir. Önce la vektörünün rekürant olması için gerek ve yeter koşullar verilmiştir. Ayrıca, L4 düz de|üse ve Ricci tansörünün / ° vektörüne ait özdeğeri sıfıra eşitse ya da |JR den farklı ise /° vektörünün yörüngelerinin jeodezikler olduğu kanıtlanmıştır. Tezde, L4 uzay-zamanlarının Petrov tipleri ve metrikleri de araştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
SPACE-TIMES WITH A CURVATURE FORM ADMITTING A FIELD OF NULL EIGENVECTORS Şükrü Akçağ Faculty of Arts and Sciences Department of Physics, Ph. D. Thesis Supervisor: Prof. Dr. Ferit Oktem 31 pages, April, 1990 ABSTRACT We investigate a class of space-times LA subject to lb Rauj = Lfn> with 1° de noting a real null vector. First, necessary and sufficient conditions are given for which la is recurrent. For a nonflat L4, we also prove that J° is a geodesic (null) vector if the eigenvalue of the Ricci tensor corresponding to /° is either zero or different from |iZ. Petrov classification and metrics for L4 are also presented.