İzmir ili Gaziemir ilçesi örneğindeki uygulamalarda toplu konut açık alanlarının peyzaj mimarlığı ilkeleri çerçevesinde irdelenmesi
A Survey on open field of housing estate about the applications in the example of district of Gaziemir in İzmir in the frame of the principles of landscape architecture
  1. Tez No: 96564
  2. Yazar: BANU SUBAŞI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. İLÇİN ASLANBOĞA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Peyzaj Mimarlığı, Landscape Architecture
  6. Anahtar Kelimeler: Toplu konut, açık-yeşil alan
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Peyzaj Mimarlığı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 75
Özet
ÖZET SUBAŞI, Banu Yüksek Lisans Tezi, Peyzaj Mimarlığı Bölümü Tez Yöneticisi : Prof Dr. İlcin ASLANBOĞA Nisan 2000, 75 Sayfa Bu araştırma, son yıllarda hızla artan ve yoğun taleple karşılaşan toplu yerleşimlerde açık alanların, İzmir ili Gaziemir ilçesi Emlak Bank konutları örneğinde, durum ve kullanımlarını incelemek amacıyla yapılmıştır. Araştırmada öncelikle konuyla ilgili tanımlar, işlevler, ilkeler incelenmiştir. Daha sonra ise araştırma alanının tanımı yapılarak alanda yaşayanlara açık - yeşil alanlarının kullanımı ile ilgili bir anket uygulanmış, elde edilen sonuçlar peyzaj mimarlığı ilkeleri doğrultusunda irdelenerek öneriler sunulmuştur. Sonuç olarak, üç etaptan oluşan Emlak Bank konutlarında açık- yeşil alanların özenli düzenleme gayretlerine karşın nicelik olarak çok yetersiz oldukları saptanmıştır.
Özet (Çeviri)
VI ABSTRACT A Survey on open field of housing estate about the applications in the example of district ofGaziemir in İzmir in the frame of the principles of landscape architecture. SUBAŞI, Banu Msc Thesis Ege University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Landscape Architecture Supervisor: Prof. Dr. İlcin ASLANBO?A April 2000, 75 pages This research has been made in order to, analyze the conditions and the sage of open green-lands in public housing, which is rapidly increasing and as a high demand during recent years, as in the example of Emlak bank ?isidences in the district ofGaziemir in İzmir. In the research, the definitions, the functions and the principles oncerned with the subject were primarily examined. Then, the area of the zsearch has been defined and a questionnaire regarding to the usage of the pen green-lands has been applied to the inhabitants of the area; the onsequences of the questionnaire were examined in the, lights of the principles f landscape architecture and suggestions has been presented. As a result of the research, it has been determined that regardless of the fforts for arranging the open green-lands in Emlak bank residences that is omprised of three stage is inadequate in terms of quantity. [ey Words: Public housing, open-green land