İzmir çevresi adaların (Foça-Çeşme arası) florası
The Flora of islands in İzmir and its vicinity (Foça-Çeşme)
  1. Tez No: 96594
  2. Yazar: SERDAR GÖKHAN ŞENOL
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ÖZCAN SEÇMEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Flora, Ege Adaları, İzmir, Türkiye, Flora, Aegean Islands, Izmir, Turkey
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 113
Özet
ÖZET İZMİR ÇEVRESİ ADALARIN (FOÇA-ÇEŞME ARASI) FLORASI ŞENOL, Serdar Gökhan Yüksek Lisans Tezi, Biyoloji Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Özcan SEÇMEN Ağustos 2000, 1 13 sayfa Bu çalışma 1997-2000 yıllan arasında İzmir Çevresi (Foça-Çeşme Arası) Adaların florasını saptamak amacıyla gerçekleştirilmiştir. Flora çalışmaları sonucunda araştırma bölgesinde 62 familyaya ait 318 vasküler bitki taksonu belirlenmiştir. Endemik takson sayısı 2' dir. En fazla takson içeren familyalar Leguminosae, Compositae, Poaceae, Liliaceae ve Cruciferae' dir. Trifolium, Lotus ve Anthemis en fazla takson içeren cinslerdir. Medicago rugosa Türkiye için yeni kayıt, Aristolochia parvifolia ile Ornithopus pinnatus türleri ise 2. kayıt olarak toplanmışlardır.
Özet (Çeviri)
vn ABSTRACT THE FLORA OF ISLANDS İN İZMİR and ITS VICINITY (FOÇA-ÇEŞME) ŞENOL, Serdar Gökhan MSc in Biology Dep. Supervisor: Prof. Dr. Özcan SEÇMEN August 2000, 1 13 pages This investigation was under taken during the years 1997-2000 in order to put forward the flora of Aegean Islands around IZMIR-TURKEY from Foça to Çeşme. In all 3 1 8 vascular plant taxa belonging to 62 families were collected at the end of this study. The number of endemic taxa was 2. Legurninosae, Compositae, Poaceae, Liliaceae and Cruciferae are the richest families with highest number of taxa. Trifolium, Lotus and Anthemis are the richest genera. Medicago rugosa is the first record and Aristolochia parvifolia and Ornithopus pinnatus are the second record for the flora of Turkey.