İzmir ili ve civarından lipalitik küf izolasyonu ve identifikasyonu
Isolation and identification of lipolytic fungi from Izmir and arsund
- Tez No: 96610
- Danışmanlar: PROF. DR. SANVER EKMEKÇİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Lipaz, küf, lİpolitik küfler, Lipase, mould, lipolytic moulds
- Yıl: 2000
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 70
Özet
ÖZET İZMİR İLİ VE CİVARINDAN LİPOLİTİK KÜF İZOLASYONU VE İDENTİFİKASYONU DÖNMEZ, Seyran Yüksek Lisans Tezi, Biyoloji Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Sanver EKMEKÇİ 18 Eylül 2000, 72 sayfa Bu çalışmada, Nisan ve Mayıs 1999 tarihlerinde Izmir ili ve civarında bulunan yağ fabrikalarından alınan çeşitli yağ örnekleri ve yağ içeren diğer örnekler incelenmiştir. Bu örneklerdeki lipaz üreten küflerin izolasyonu ve kientifikasyonu amaçlanmıştır. Tribütirin Agar DifÜzyon Yöntemi kullanılarak, 38 küf izole edilmiş ve farklı 15 küf türü tanımlanmıştır; 8 Aspergillus sp., 6 Penicillium sp., ve 1 Alternaria sp.. izole edilen türlerin lipaz aktiviteleri ölçülmüştür ve en yüksek lipaz aktivitesine sahip olan küf türleri saptanmıştır.
Özet (Çeviri)
VII ABSTRACT ISOLATION AND IDENTIFICATION OF LIPOLYTIC FUNGI FROM IZMIR AND AROUND DÖNMEZ, Seyran MSc in Biology Department Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Sanver EKMEKÇÎ September 2000, 72 pages In this study, between April and May 1999, oil taken from some factories, located in Izmir and around, and some fatty samples have been investigated. In these samples isolation and identification of moulds producing lipases have been purposed. By using Tributyrin Agar Difussion Method, 38 moulds were isolated and 15 different moulds species were identificated; 8 Aspergillus sp., 6 Penicillium sp., 1 Alternaria sp.,. The lipase activity of species isolated, has been measured and the species which have the highest lipase activity, have been determined.