Soğutma sistemlerinde basınç kayıplarının analizi
Analysis pressure losses in refrigations systems
  1. Tez No: 96832
  2. Yazar: MÜNİR SÜNER
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MEHMET UYSAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Alternative Refrigerants, Friction, Losses Pressure, Single and Two Phase Flows, Refrigeration Systems
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kocaeli Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 91
Özet
Bu çalışma,soğutma sistemlerindeki basmç kayıplarının teorik analizi şeklindedir. Basmç kayıpları tanımlanarak, basmç kayıplarının nedenleri, boru ve bağlantı sistemlerindeki durumları incelenmiştir. İki fazlı akışlar ve iki fazlı akışlardaki basmç kayıpları temel olarak incelenmiştir. Soğutma sistemleri, soğutma sistemlerini oluşturan elemanlar, soğutma sisteminin yapısı tanımlanmış, soğutma sistemini oluşturan cihazların (ekipmanların ) iç yapısı ve görevleri üzerinde durulmuştur. Bu bölümde, soğutmada kullanılan soğutucu akışkanlar, soğutucu akışkanların fiziksel özellikleri ve nerede kullanıldıkları açıklanmıştır. Soğutma sistemindeki basmç kayıpları ana hatları ile boru bağlantı elemanları, evoparatör, kondenser ve genleşme valfindeki basmç kayıplarının analizi yapılmaktadır. Örnek bir uygulama için sonuçlar gösterilmiştir.Anahtar Kelimeler. Alternatif Soğutucu Akışkanlar, Basınç Kayıpları, Tek ve İki Fazlı Akışlar, Soğutma Sistemleri, Soğutucu Akışkanlar, Sürtünme.
Özet (Çeviri)
This study is a theoretical analysis of pressure losses in cooling systems. Pressure losses are described and reasons for these losses in pipes and fittings are examinetied.Two phase flows and the main reason for pressure losses in this two phase flows are given. A detailed description of the compenents that make up these cooling systems, their stucture and the function of each compenent is given. In this chapter, the physical properties and charaterictics of refrigerators and their usage are considered. Pressure loss in pipes, evaporators,compressors is explanied.Results for an application is givea n