Dikdörtgen kestili kanalda akış ipçiklerinin incelenmesi
Investigation of flow field in a rectangular duct
  1. Tez No: 96907
  2. Yazar: YILMAZ YÖRÜ
  3. Danışmanlar: PROF.DR. ZEKERİYA ALTAÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Dikdörtgen Kesitli Kanalda Akış - SIMPLE metodu - Akış ipçikleri, Rectangular duct - SIMPLE method - Flow Field
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 67
Özet
IV ÖZET Bu tezin amacı, dikdörtgen kesitli akış kanalı içersinde yer alan dikdörtgen cisim üzerindeki iki boyutlu sıkıştırılamaz sürekli rejim akışını sayısal olarak incelemektir. Nümerik çözüm yöntemi olan SIMPLE (Semi-Implicit Method for Pressure-Linked Equations) bu problemin çözümü için kullanılmıştır. Re sayısı, kanal genişliği ve uzunluğu, ve akışa engel olarak konan dikdörtgen geometrideki cismin konumunun etkileri, C++ programlama dilinde programlanmış ve SIMPLE algoritmasını da içeren PhenofNS programı ile belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
SUMMARY The purpose of this thesis is to examine numerical solutions for two dimensional incompressible steady state flow about rectangles in a rectangular channel flow. The numerical method, SIMPLE, Semi Implicit Method for Pressure-Linked Equations applied to solve this problem. The effect of the Re number, channel width and length, and the position of the rectangular geometry of the obstacle to flow field have been determined by the PhenofNS program which is coded by C++ programming language and which is also includes SIMPLE algorithm.