Yüksek sıcaklık süperiletkenlerinin kristal yapıları
The Crystal structures of high temperature superconductors
  1. Tez No: 96999
  2. Yazar: ÖZLEM ÖNALGİL
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MUHSİN ZOR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Süperiletkenlik, Kritik Sıcaklık, Yüksek Sıcaklık Süperiletkenliği, Kristal Yapı, Superconducting, Critical Temperature, High Temperature Superconducting, Crystal Structure
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Anadolu Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Fizik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 59
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi YÜKSEK SICAKLIK SUPERILETKENLERINEV KRİSTAL YAPILARI ÖZLEM ONALGIL Anadolu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fizik Anabilim Dalı Danışman :Prof. Dr. Muhsin ZOR Mayıs 2000 Bu tezde yüksek sıcaklık süperiletkenlerinin kristal yapıları ele alınmıştır. İlk olarak yüksek sıcaklık süperiletkenliğinin gelişimi incelenmiş tir. Bu incelemede yüksek sıcaklık süperiletken materyallerinin özellikleri, avantajları, dezavantajları ve süperiletkenliğe etki eden faktörler ortaya konmuştur. Çeşitli yüksek sıcaklık materyallerinin kristal yapıları ve yapı özellikleri verilmiştir. Kritik sıcaklığa etki eden, oksijen oranı ve yabancı element katkılama deneylerinin sonuçları verilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master of Science Thesis THE CRYSTAL STRUCTURES OF HIGH TEMPERATURE SUPERCONDUCTORS OZLEM ONALGIL Anadolu University Graduate School of Natural and Applied Sciences Physics Program Supervisor: Prof.Dr.Muhsin ZOR May 2000 In this thesis, the crystal structures of high temperature superconductors have been considered. First, the development of high temperature superconducting has been examined. In this development the properties of high temperature superconductor materials, their advantages, disadvantages and the factors effected on them have been represented. Various crystal structures of high temperature superconductor materials and their structural properties have been given. The rate of oxygen which has effected on high temperature superconductors and the consequences of the experiments of doping elements have been given.