Mihalıççık ilçesinin (Eskişehir) florası
The Flora of Mihalıççık county (Eskişehir)
- Tez No: 97005
 - Danışmanlar: DOÇ. DR. ERSİN YÜCEL
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Biyoloji, Biology
 - Anahtar Kelimeler: Flora, Mihalıççık, Türkiye, Fitocoğrafya, Flora, Mihalıççık, Türkiye, Phytogeography
 - Yıl: 2000
 - Dil: Türkçe
 - Üniversite: Anadolu Üniversitesi
 - Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 182
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi MİHALIÇÇIK İLÇESİNİN (Eskişehir) FLORASI BURCU ÜRYAN Anadolu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilin! Dalı Danışman: Doç. Dr. Ersin YÜCEL 2000 Bu çalışma Mihalıççık ilçesi (Eskişehir) florasını kapsamaktadır. Çalışma alanı Eskişehir merkezinin kuzeydoğusunda yer almaktadır. 1999-2000 yılları arasında toplanan 2247 bitki örneğinin değerlendirilmesi ile 85 familyaya ait 302 cins ve 535 tür ve türaltı takson tespit edilmiştir. Bunlardan 23 takson A3 ve 41 takson B3 karesi için yeni kayıttır. Bu bölgede toplam 62 tane endemik takson olup, endemizm oranı % 12,60'dır. Taksonlann fitocoğrafik bölgelere dağılımı şöyledir: İran-Turan elementleri % 16,46; Akdeniz elementleri %7,52; Avrupa-Sibirya elementleri %7,32 ve diğerleri % 68,70'dir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master of Science Thesis THE FLORA OF MİHALIÇÇIK COUNTY (Eskişehir) BURCU ÜRYAN Anadolu University Graduate School of Natural and Applied Sciences Biology Program Supervisor: Assoc. Prof. Ersin YÜCEL 2000 In this study, the flora of Mihalıççık (Eskişehir) was investigated. This study region is located in the NorthEast of Eskişehir city center. 2247 plant samples were collected between the years of 1999-2000. 535 species and subspecies belonging to 302 genera in 85 families were determined. Among these taxa, 23 of them are new records for A3 square and 41 of them are new records for B3 square. Furthermore, in this region, 62 endemic taxa were determined and the endemism ratio is 12,60%. The distributions of taxa according to phytogeographical regions are as follows: Irano-Turanian elements 16,46%; Mediterranean elements 7,52%; Europe-Siberian elements 7,32% and the others are 68,70%.