Müşteri ilişkileri yönetimi uygulamaları: Bakü şirketleri üzerine bir araştırma
Customer relationship management applications: A study on companies in Baku
  1. Tez No: 971728
  2. Yazar: SAHİL MANSIRLI
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ SERKAN AKGÜN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Ulusal işletmeler, Uluslararası işletme organizasyonları, Uluslararası işletmeler, Yabancı sermaye işletmeleri, İdari işletmeler, National firms, International business organizations, International enterprises, Foreign capital enterprises, Administrative enterprises
  7. Yıl: 2025
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Kent Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Bilim Dalı
Özet
Bu tezin amacı, Bakü'de MFI alanında faaliyet gösteren şirketlerin mevcut durumunu incelemek ve uyguladıkları stratejileri, karşılaştıkları zorlukları ve gelişme beklentilerini ortaya koymaktır. Şirketlerin pazardaki rekabet güçlerinin artırılması açısından, modern teknolojilerin ve yenilikçi çözümlerin etkin müşteri ilişkileri yönetimine uygulanması büyük önem taşımaktadır. Araştırma nitel araştırma yöntemlerinin her ikisine de dayanmaktadır. Bilgi edinmemizin başlıca kaynakları şunlardır: Anketler: Bakü'de faaliyet gösteren çeşitli sektörleri temsil eden şirketlerin müşterilerine anketler yapıldı. Röportajlar: Müşteri ilişkileri uzmanları, şirket yöneticileri ve satış yöneticileriyle derinlemesine görüşmeler gerçekleştirildi. İkincil Veriler: MFI alanında mevcut akademik literatür, analitik raporlar, istatistiksel veriler ve şirketlerin stratejileri analiz edildi. Bu çalışma sonucunda elde edilen bilgiler ışığında Bakü şirketlerindeki MFI'ların mevcut durumu değerlendirilmiş, başlıca sorunlar ve gelişim fırsatları belirlenmiştir. Müşteri ilişkileri yönetiminde dijitalleşmenin rolü, kişiselleştirilmiş yaklaşım stratejilerinin uygulanması ve müşteri memnuniyetinin artırılmasına yönelik etkili yöntemler önerildi.
Özet (Çeviri)
The aim of this thesis is to examine the current situation of companies operating in the MFI sector in Baku and to identify their strategies, challenges, and development prospects. Applying modern technologies and innovative solutions to effective customer relationship management is crucial for companies to increase their competitiveness in the market. The research is based on both qualitative research methods. Our primary sources of information are: Surveys: Surveys were conducted with customers of companies representing various sectors operating in Baku. Interviews: In-depth interviews were conducted with customer relations specialists, company managers, and sales managers. Secondary Data: Existing academic literature, analytical reports, statistical data, and company strategies in the MFI field were analyzed. Based on the information obtained from this study, the current situation of MFIs in Baku was assessed, and key challenges and development opportunities were identified.The role of digitalization in customer relationship management, the implementation of personalized approach strategies, and effective methods for increasing customer satisfaction were suggested.