طراحی معماری مرکز تفریح و خلاقیت کودکان شهر تبریز با رویکرد حس مکان
Mekân algısı anlayışına dayalı, tebriz çocuk rekreasyon ve yaratıcılık merkezinin mimari tasarımı
  1. Tez No: 977073
  2. Yazar: MAHSA HAKKI
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. SAHAR TOOFAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Mimarlık, Architecture
  6. Anahtar Kelimeler: Çocuk, Yaratıcılık, Mekân algısı, Mimarlık, Renk özellikleri, Eğlence, Rekreasyon, Eğitim, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Child, creativity, sense of place, the architecture, the characteristic color, fun, game, education, Architecture, Faculty of Engineering and Architecture
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Farsça
  9. Üniversite: Islamıc Azad Unıversıty
  10. Enstitü: Yurtdışı Enstitü
  11. Ana Bilim Dalı: Mimarlık Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Mimarlık Bilim Dalı
Özet
Çocuklar için tasarım karşısında tasarımcı iki kavramla karşı karşıyadır:“çocuk”ve“çocuk için alan”. Bu tezde, mekân algısı anlayışına dayalı, Tebriz çocuk rekreasyon ve yaratıcılık merkezi çocuğa ait ve çocuğun çok yönlü bir gelişim elde edebileceği bir alan olarak tanıtılmaktadır. Araştırmanın başında, farklı görüşler ve bakış açılarını açıklayarak, çocuğu tasarımın hedef kitlesi olarak göstermek hedeflenmiştir daha sonra ise dünyadaki benzer örnekler incelenerek tanıtılmıştır. İkinci bölümde projenin konumu ve saha analizi ile birlikte ihtiyaç programı, tasarım süreci ve yapı ve tesisler gibi tasarım konulara değinilmiştir ve son olarak da elde edilen bilgilere ve araştırmalara dayanak mekân algısı anlayışına dayalı, Tebriz çocuk rekreasyon ve yaratıcılık tasarlanıp, organize edilmiştir. Çocuk rekreasyon ve yaratıcılık merkezi, modern yaşamı çocukluğun ihtiyaçları ile uyumlu hale getire bilecek bir mekandır, bu kompleks çocukların özgürce oynayıp ilk karşılaşmalarını tecrübe edecek ve yaşıtlarıyla birlikte olmaktan zevk alabileceği bir dünyadır. Bu alan doğanın kalbinde ve aynı zamanda kamusal mekanlara yakın bir kültürel eğlence merkezidir. Kompleksin peyzajında, farklı oyunlar ve eğitim alanları bulunmaktadır; bazıları coşkulu ve hareketli oyunlara, bazıları ise maceracılık gerektiren oyunlara özeldir.
Özet (Çeviri)
In the face of design for children growing up with two designer concept is:“the child”and“space for the child”. In the children's entertainment and creativity essays of Tabriz with the approach of a sense of place can be introduced as a space that belongs to the child and the child's all-round development in the finds. At the beginning of the experiment has been tried with the expression of children's views and definitions as audience design case study examined then to study similar examples in the world and introduce them was paid. In the second part, as well as topics related to the project location and analysis site as well as topics related to the design, such as physical and structural design process and program and has been raised, and at the end of the center of fun and creativity for children based on the sense of place in Tabriz with the approach of the results obtained from the information and studies, design and organized. Children's fun Center is a place of creativity and to coordinate with the needs of modern life, this series is a childhood where the child is free to play and their first encounters and experience of being on the other side of his peers enjoy. A recreational cultural complex in the heart of nature and at the same time close to the residential neighborhoods. In the heart of Kabul collection also various spaces for a variety of games and training is considered part of active games and full mobility and part is dedicated to adventure games.