طراحی معماری پارک علمی تحقیقاتی نجوم تبریز با رویکرد هویت شهری مؤثر
Kentsel Kimliğe Dayanarak Tebriz Astronomi Bilim ve Araştırma Parkının Mimari Tasarımı
  1. Tez No: 813726
  2. Yazar: HÜSEYİN ZÜLFİKAR
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. SAHAR TOOFAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Mimarlık, Architecture
  6. Anahtar Kelimeler: Bilimsel Park, Araştırma Parkı, Teknopark, Araştırmacı, İran Bahçesi, Doğa, Mimarlık, Alanı Standartları, Gelişme Merkezleri, Kimlik, Kentsel kimlik, Science Park, Research Park, Technology Park, Researcher, Persian Garden, Nature, Architecture, Space Standards, Incubators, Identity, Urban identity
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Farsça
  9. Üniversite: Islamic Azad University
  10. Enstitü: Yurtdışı Enstitü
  11. Ana Bilim Dalı: Mimarlık Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Mimarlık Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 239
Özet
Bilimsel ve araştırma parklarının teknoloji ve araştırmanın gelişiminde en etkili sosyal kurumlardan biri olması ve bilgi tabanlı ekonominin gelişmesi ve uzman istihdamı dünyanın birçok ülkesinin dikkatini çekmiştir. Bilim ve teknoloji parkları, küçük ve orta ölçekte teknoloji şirketlerinin, endüstrilerin ve araştırma enstitülerinin birbirleriyle ve üniversitelerle etkileşim edebilen araştırma ve geliştirme birimlerinin kurulması ve varlığı için uygun ortamlardır. Bu tezde, Kentsel Kimliğe Dayanarak Tebriz Astronomi Bilim ve Araştırma Parkı araştırmacılar ve öğrencilere ait bir alan olarak tanıtılmıştır, bu alanda araştırmacı çok yönlü ve kapsamlı bir bilimsel büyüme elde edebilecektir. Araştırmanın başında, bilimsel araştırma parkı araştırmacılarının görüş ve tanımlarının ifadelerine dayanarak, çalışmanın ana teması incelenmiştir, ardından dünyada benzer örnekleri incelenip tanıtılmıştır. İkinci bölümde, proje yeri ve site analizi ile ilgili konuların yanı sıra fiziksel tasarım programı ve tasarım süreci ve tesisat gibi konular incelenmiştir. Araştırmanın sonunda Kentsel Kimliğe Dayanarak Tebriz Astronomi Bilim ve Araştırma Parkı elde edilen bilgiler ve sonuçlarına dayanarak, tasarlanmış ve organize edilmiştir. Astrolojik Araştırma Parkı bilim ve araştırmaları koordine etmek için bir mekandır, araştırmacılar bu mekânda özgür bir şekilde araştırma ve deneyim yapıp ilk keşiflerini yapabilirler ve ayrıca park gibi huzur dolu mekândan zevk alabilirler. Bilim ve araştırma merkezi doğa ile iç içe ve aynı zamanda üniversiteye ve teknoloji fakültesine yakın olmaktadır. Koleksiyonun kalbinde İran'ın orijinal geleneksel bahçeleri hedeflenmiştir.
Özet (Çeviri)
Science and Research Park as one of the institutions involved in the development of technology and research, and consequently, the development of the knowledge economy and job creation is specialized attention of many countries in the world. Science and technology parks, the environment is suitable for the establishment of a professional and the presence of small and medium technology enterprises, industries, and r & d units, research institutions that interact with each other and with the University of technology to have the employment activities. Scientific Research Park in Tabriz this astrological treatise with the approach of the effective urban identity is introduced as a space that belongs to the researchers and students and scientific researcher in the all-round growth of the finds. At the beginning of the experiment has been tried with the expression of views and definitions of scientific research park researchers as the main theme of the study design examined, then to study similar examples in the world and introduce them to be paid. In the second part, as well as topics related to the project location and analysis site as well as topics related to the design, such as physical and structural design process and program and has raised scientific and astronomical research at the end of the park in Tabriz with the approach of the effective urban identity, based on the results of information and studies, designed, and organized. Scientific astronomy research park is a place to coordinate research and science, this collection is the place where the researcher is free to do research and experience, and the first discoveries of being next to the park and enjoy the subtle space. A scientific research complex in the heart of nature and at the same time close to the University and the Faculty of technology is. In the heart of the collection are also described from the original gardens of Persia has been considered.