Van ili Erciş ilçesi Çelebibağı kasabasında Van gölü su seviyesi yükselmesine karşı göl kenarında yapılması düşünülen seddelerin optimal planlaması
Optimum design of relaining walls aganist the lake Van water level rise in Çelebibağı town of Erciş of city Van
- Tez No: 98169
- Danışmanlar: DOÇ. DR. Ş. İSMAİL İPEK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ziraat, Agriculture
- Anahtar Kelimeler: Göl. Sahil Şeridi. Optimal Duvar Boyutu, Lake. Coast Line. Optimum Wall Size in
- Yıl: 2000
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Yüzüncü Yıl Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Tarımsal Yapılar ve Sulama Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 54
Özet
ÖZET VAN İLİ ERCİŞ İLÇESİ ÇELEBİBAĞ1 KASABASIN1DA VAN GÖLÜ SU SEVİYESİ YÜKSELMESİNE KARŞI GÖL KENARINDA YAPILMASI DÜŞÜNÜLEN ŞEDDELERİN OPTİMAL PLANLANMASI ERASLAN. Aslan Yüksek Lisans Tczi.Tarımsal Yapılar ve Sulama Anabilim Dalı Tez Danışmanı: Doç. Dr. Ş. İsmail İPEK Evlül 1999. 52 savfa Bu çalışma ile Van Gölü su seviyesindeki yükselmesine karşı göl kenarında yapılması düşünülen şeddelerin optimal planlanması düşünülmekledir. Araştırma konusu olan işin Erciş ilçesi Çclcbibağı kasabasında sahil şeridi boyunca çeşitli yüksekliklerde planlanması ve bunu yaparken de optimal sınırlar içinde kalınmasın;) özen gösterilmiştir. Kasabanın salül şeridi boyunca gerek yerleşim alanlarının olması, gerek ekilebilir alanların olması ve gerekse ağaçlık alanların olmasından dolayı böyle bir tedbirin alınmasının gerekliliği kendiliğinden ortaya çıkmaktadır. Sonuç olarak 4 sedde alternatifi düşünülmüş ve bunların ekonomik boyutlandırılması yapılmıştır. Gerekli olan veriler Çclcbibağı Belediyesi Fen İşlerinde ki lıalihazır kadastro paftaları ve imar planlan ile Bayındırlık İl Müdürlüğünden 1999 yılı inşaat birim fiyatlarından temin edilmiştir. Şeddelerin planlaıup optimal değeri bulmak için 4 ayrı sedde boyullandırılmış ve gelecek yıllardaki göl yükselmeleri regrasyon analizi ile hesaplandıktan sonra en ekonomik sedde boyutu bulunmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT OPTIMUM DESIGN OF RETAINING WALLS AGINST THE LAKE VAN WATER LEVEL RISE İN ÇELEBİBA?I TOWN OF ERCİŞ OF CITY VAN ERASLAN. Asian Msc.Agricultural Constructions and irrigation Science Supervisor: Assoc.Prof. Dr. Ş. Ismail İPEK September 1999. 52 pages In this study. Hie optimum design or retaining wall constructed on the coast of ılıe lake Van. against the rise or the water level is considered. The data required were obtained from cadastral sections and public improvement of Çclebibağı manucipaliliy and 1999 unit prices of Directorship of Administrative Province Public Works. While planing thai it must be optimal, which is necessary' to bring profit of that investment in a long time. The scarclung subject is about Çclebibağı which is a town of Erciş. It was taken great pains planninig along with coast level being in optimal limits. As a result four different alternatives have been mid also taken into consideration according to (cars, In order to find out the optimum values, four different retaining walls were designed and the level rises in future years was calculated by regression analysis. In this way. the most economic retaining wall was obtained.