Lewis asit katalizörlüğünde polistirenin asetil klorür ile yan zincirinin fonksiyonel hale getirilmesi; ve anilin ile kondenzasyon ürününün bazı fiziksel özelliklerinin incelenmesi
Functionalization of the sidechain of polystyrene with acetyl chlorine in presence of lewis acid catalyse; and investigation of some physical properties of condensation product produced by aniline
- Tez No: 98244
- Danışmanlar: PROF. DR. EYÜP ÖZDEMİR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kimya, Chemistry
- Anahtar Kelimeler: polistiren, kondenzasyon, anilin, bazı fiziksel ve mekaniksel özellikler T, polystyrene, condensation, aniline, some physical and nechanical properties
- Yıl: 2000
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 73
Özet
öz Bu çalışmada, asetilklorür ile sentezlenmiş modifiye polistiren ve modifıye polistirenin anilinle kondenzasyonundan sentezlenmiş kondenze-modifıye polistirenin bazı fiziksel ve mekanik özellikleri incelendi. Molekül kütlesi 2.5 105 g/mol olan blok polistiren önce katalizör olarak aliminyumklorürün yanında asetilklorür ile modifiye edildi ve daha sonra anilinle kondenzasyon reaksiyonu meydana getirildi. Her iki ürünün optimum reaksiyon şartlan belirlendi. Ürünler FT-IR, 1H-NMR teknikleri kullanılarak karakterize edildi. Ürünlerin yoğunluk, kırılma indisi, kaplanabilme özellikleri (adhezyon ve korozyon), çözünürlük parametresi, reaksiyonların dönüşüm yüzdeleri, camsı geçiş ve bozunma sıcaklıları gibi bazı fiziksel parametreleri hesaplandı.
Özet (Çeviri)
BSTRACT In this study, some physical and mechanical properties modify polystyrene rid condense - modify polystyrene that synthesised from acetyl chlorine and Dndensation of modify polystyrene with aniline were investigated. The block polystyrene having the molecular weight of 2.5 105 g/mol was first ıodified with acetyl chlorine in the presence of aliminiunm chlorine as a catalyst and ian condensation reaction was carried out with aniline. The optimum reaction onditions of both products were determinated. The products were charecterised by sing FT-IR, 1H-NMR, and elemental analysis techniques. Some physical parameters f products were calculated such as density, refraction index, coverage properties adhesion and corrosion ), solubility parmeter, conversation percents, glassy, softy md degradation temperatures.