Balance score cards in automobile industry: An investigation on Honda and Toyota
Gelişmiş ve gelişmekte olan ülke şirketlerinde, özellikle Honda ve Toyota otomobillerinde uygulanan güçlü denge skor kartı mekanizması
- Tez No: 985425
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ SEMİH KARACAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ekonomi, Maliye, Economics, Finance
- Anahtar Kelimeler: Örgütsel performans mekanizması, Anahtar Sonuç Alanları, eğitim ve geliştirme, Kültür değişim araçları, zorluklar, müşterinin elde tutulması ve bakımı, KRA'lar (Anahtar Sonuç Alanları, KPA (Anahtar Performans Alanı), KRI (Anahtar Sonuç Göstergeleri), KPI (Anahtar Performans Göstergeleri), Mechanism of Organizational performance, Key Result Areas, training and development, Culture change tools, challenges, customer's retentions and care, KRAs (Key Result Areas, KPA (Key Performance Area), KRI (Key Result Indicators), KPI (Key Performance Indicators)
- Yıl: 2024
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Kütahya Dumlupınar Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Ekonometri Ana Bilim Dalı
Özet
SOYUT OTOMOBİL ENDÜSTRİSİNDE BİLANÇO KARTLARI: HONDA ve TOYOTA ÜZERİNE BİR İNCELEME Bakiye Karnesi (BSC), organizasyonel performansı ölçmek ve organizasyonel büyümeyi dört faktöre göre değerlendirmek için kullanılan bir araçtır. Bu faktörler finansal durum, dahili etkin işleme, müşteriyi elde tutma ve öğrenme ve gelişim büyümesidir. Bilanço Skor Kartları ile ilgili olarak bir şirketin finansal durumunun ve gelecekteki büyüme potansiyelinin kısa bir resmini çizer. Bu tez, BSC'nin iki ülkedeki şirketlerdeki başarı oranını incelemekte, metrikler aracılığıyla Toyota'ya ve Japonya, Kuzey Amerika bölgesi ile Küresel Tahmin konusunda Honda'ya odaklanmaktadır. BSC, yönetim performansında kısa vadeli eylemlerle gerçekleştirilen uzun vadeli stratejiyi ele alır. Bu çalışma, BSC ve KPI'lar arasında güçlü bir ilişki buldu ve aynı zamanda işletmelerin gelecekteki genişleme için hem finansal performansı hem de maddi olmayan duran varlıkları (İyi niyet) izlemelerini sağladı. Rakipler arasında en yüksek hedefle ilgili başarıyı güvence altına almak için BSC mekanizması Sonuçlar, şirketin web sitesindeki veriler kullanılarak çıkarılır. (Honda ve Toyota) 2003'ten 2023'e kadar son 21 yıldır (Kukla değişken 2008), bilimsel model Eviews 12 ile KRA'lar (Anahtar Sonuç Alanları, KPA (Anahtar Performans Alanı), KRI (Anahtar Sonuç Göstergeleri), KPI (Anahtar Performans Göstergeleri) gibi metrik ve performans ölçüm araçlarını uygulamak. Honda ve Toyota, bu metodolojileri entegre ederek gelecekteki büyümeyi, inovasyonu ve şu an için sürdürülebilirliği teşvik eden iyi bilgilendirilmiş kararlar alabilir. Sonuçlar, şirketin performansının standart düzeyde değerlendirilmesi için Eviews 12 kullanılarak (nicel, nitel,) metriklerden elde edildi. Bulgular, her iki şirketin organizasyonel performansının BSC ve KPI'sı arasında güçlü bir ilişki olduğunu ve şirketin operasyonlarının, pazar dinamiklerinin ve paydaş bakış açısının kapsamlı bir şekilde anlaşıldığını ortaya koymaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT BALANCE SCORE CARDS IN AUTOMOBILE INDUSTRY: AN INVESTIGATION ON HONDA AND TOYOTA The Balance Scorecard (BSC) is a tool for measuring organizational performance and to evaluate organizational growth on four factors. These factors are financial position, internal effective processing, customer retention, and learning and development growth. It prescribes concise picture of a company's financial position and potential for future growth with respect of Balance Scorecards. This thesis examines the BSC's success rate in companies in two countries, focusing on Toyota through metrics and Honda on Global Estimation with region of Japan and North America. The BSC addresses the long-term strategy accomplished with short-term actions in management performance. This study found a strong relationship between BSC and KPIs and also enables businesses to monitor both financial performance and intangible asset (Good will) for future expansion. BSC mechanism for securing success related to utmost goal among competitors The results are taken out by using data from the company's website. (Honda and Toyota) for the last 21 years from 2003 to2023 (Dummy variable 2008) applying metrics and performance measures tools like KRAs (Key Result Areas, KPA (Key Performance Area), KRI (Key Result Indicators), KPI (Key Performance Indicators) with scientific model EViews 12. By integrating these methodologies, Honda and Toyota can make well-informed decisions that promote future growth, innovation, and sustainability for present. The results got through (quantitative, qualitative,) metrics using EViews 12 for assessment of company's performance at standardized level. The findings reveal a strong relationship between BSC and KPI of both companies' organizational performance and extensive comprehension of the company's operations, market dynamics, and stakeholder perspective.