DESIGN AND SIMULATION OF AN ASSISTIVE ROBOTIC EXOSKELETON SYSTEM FOR CHILDREN
Çocuklar İçin Yardımcı Robotik Dış İskelet Sisteminin Tasarımı ve Simülasyonu
  1. Tez No: 987742
  2. Yazar: DERYA YILMAZ MOHAMMED
  3. Danışmanlar: PROF. ABBAS A. DEHGHANI-SANIJ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Mekatronik Mühendisliği, Mechatronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Yardımcı Robotik, Dış İskelet, Yürüme Yardımı, Nöromüsküler Zayıflık, Assistive Robotics, Exoskeleton, Gait Assistance, Neuromuscular Weakness
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Unıversıty Of Leeds
  10. Enstitü: Yurtdışı Enstitü
  11. Ana Bilim Dalı: Mekatronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Mekatronik Mühendisliği Bilim Dalı
Özet
Robotik dış iskeletler, nöromüsküler zayıflığı olan veya inme ya da omurilik yaralanması geçirmiş kişilere yardım ve rehabilitasyon sağlamak amacıyla kullanılan güçlü cihazlardır. Bu proje, günlük yaşam aktivitelerinde (GYA) onlara yardımcı olmak üzere 9-12 yaş arası çocuklarla uyumlu bir yardımcı alt ekstremite robotik dış iskelet sistemi tasarlamaya odaklanmıştır. Bu dış iskelet, yalnızca sagital düzlemde hareket sağlayan altı serbestlik derecesine sahiptir. Sistemin mekanik yapısı hafiftir (3,7 kg) ve çocukların büyümesine uyarlanabilir. Yardımcı alt ekştremite robotik dış işkelet sistemi, hedef yaş grubu için SolidWorks 2016 yazılımında tasarlanmış ve simüle edilmiştir. Güncel durum, sistem gereksinimleri, mekanik tasarım ve sistem simülasyonu ele alınmış ve ilgili literatür çalışmaIarıyla karşılaştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
Robotic exoskeletons are powerful devices used to assist and rehabilitate people who have neuromuscular weakness or suffered from stroke or spinal cord injury. The project was focused to design an assistive lower-limb robotic exoskeleton system which is compatible with children aged 9 to 12 to help them in their activities of daily livings (ADLs). This exoskeleton has six degrees of freedom to provide sagittal plane movements only. The mechanical structure of the system is lightweight, 3.7 kg, and adaptable with children growth. The assistive lower-limb robotic exoskeleton system was designed and simulated for the target age in SolidWorks 2016 software. The state of the art, system requirements, mechanical design, and simulation of the system were discussed and compared to relevant literature studies.