Yöneticilerin kullandıkları yönetimsel iletişim tarzının çatışma yönetim stillerine etkisi: Banka çalışanları üzerinde bir araştırma
The effect of managerial commication style used by managers on conflict management style: A study on bank employess
- Tez No: 992672
- Danışmanlar: PROF. DR. ZÜBEYİR BAĞCI
- Tez Türü: Doktora
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Örgütsel çatışma, Organizational conflict
- Yıl: 2025
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Pamukkale Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Genel İşletme Bilim Dalı
Özet
Bu çalışmanın amacı, Denizli ili merkezinde bulunan özel banka yöneticilerinin kullandıkları yönetimsel iletişim tarzının çatışma yönetim stillerine etkisinin incelenmesidir. Özel banka çalışanlarının katılımı ile gerçekleştirilen çalışmada veriler, kolayda örnekleme yöntemi ile belirlenen 378 katılımcıdan anket tekniği ile toplanmıştır. Verilerin analizinde, SPSS 20 ve AMOS 20 programlarından yararlanılmıştır. Analiz yöntemi olarak tanımlayıcı istatistikler, faktör analizleri ve yapısal eşitlik modellemesi (YEM) kullanılmıştır.
Özet (Çeviri)
The purpose of this study is to examine the effect of managerial communication style used by private bank managers in Denizli city center on conflict management styles. In the study carried out with the participation of private bank employees, data were collected from 378 participants determined by convenience sampling method using survey technique. SPSS 20 and AMOS 20 programs were used in the analysis of the data. Descriptive statistics, factor analysis and structural equation modeling (SEM) were used as analysis methods.