Güneybatı Anadolu Bölgesi (C11) ciğerotları (hepaticae) florasının araştırılması
Investigations on the flora of liverworts (hepaticae) of southwest Anatolia (C11)
- Tez No: 99737
- Danışmanlar: DOÇ. DR. İSA GÖKLER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Ciğerotları, Marchantiopsida, Hepaticae, Güneybatı Anadolu, Liverworts, Marchantiopsida, Hepaticae, Southwest Anatolia
- Yıl: 2000
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
- Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 118
Özet
ÖZET Bu çalışmada; HENDERSON (1961) Kareleme Sistemi' nin C 11 karesinde yer alan, Güneybatı Anadolu Bölgesi Ciğerotları araştırılmıştır. Çalışma sırasında Bryophyta divizyosuna bağlı Anthocerotopsida sınıfına ait 1 familyadan 1 tür, Marchantiopsida sınıfına ait 18 familyadan 30 tur toplanmıştır. Toplanan bitki örnekleri morfolojik, anatomik ve taksonomik yönlerden incelenmiştir. Ayrıca türlerin habitat özellikleri ve dağılım alanları da verilmiştir. Bu türlerden; Riccia bifurca, Gymnocolea acutiloba, Jungermennia gracillima, Jungermannia hyalina, Radula lindenbergiana ve Lejeunea lamacerina Cll karesi için yeni kayıttırlar.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT This study covers investigations on the liverworts (Hepaticae) of Southwest Anatolia, which is included in the Cll th. Grid Square of Henderson (1961). 1 species belonging to 1 family of the class Anthocerotopsida and 30 species belonging to 18 families of the class Marchantiopsida of the division Bryophyta are collected in this investigation. In all species were collected and their morphological, anatomical and taxonomical features recorded. The habitat characteristics and distributional areas are also given. 6 species of them (Riccia bifurca, Gymnocolea acutiloba, Jungermannia gracillima, Jungermannia hyalina, Radula lindenbergiana and Lejeunea lamacerina) are new record for Cll grid square of Turkey.