The effects of gamification on the motivation and classroom connectedness of sixth grade EFL students
Oyunlaştırmanın İngilizceyi yabancı dil olarak öğrenen altıncı sınıf öğrencilerinin motivasyonu ve sınıf bağlılığı üzerindeki etkileri
- Tez No: 1008522
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ İSMAİL GÜRLER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Motivasyon, Oyunlaştırma, Motivation, Gamification
- Yıl: 2024
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili Öğretimi Ana Bilim Dalı
Özet
Bu çalışma, oyunlaştırma unsurlarının altıncı sınıf Yabancı Dil Olarak İngilizce (EFL) öğrencilerinin motivasyonu ve sınıfa bağlılıkları üzerindeki etkisini inceleyerek, oyunlaştırma unsurlarının sınıfa dahil edilmesinin öğrenci motivasyonunu nasıl etkilediğini araştırmayı amaçlamaktadır. Çalışma, sonuçların kapsamlı bir şekilde anlaşılmasını sağlamak için hem nicel hem de nitel verileri birleştiren karma yöntem yaklaşımını kullanmaktadır. Araştırma bulguları, oyunlaştırma unsurlarının İngilizceyi yabancı dil olarak öğrenen altıncı sınıf öğrencilerinin motivasyonu üzerinde anlamlı ve olumlu bir etkisi olduğunu göstermektedir. Oyunlaştırılmış etkinliklerin entegre edilmesiyle öğrenciler sınıf etkinliklerine karşı artan katılım, coşku ve içsel motivasyon sergilediler. Oyunlaştırma unsurlarının kullanılması öğrencilerin aktif katılımında gözle görülür bir artışa yol açarak motivasyon düzeylerinde olumlu bir değişime işaret etti.
Özet (Çeviri)
Examining the impact of gamification elements on the motivation and classroom connectedness of sixth-grade English as a Foreign Language (EFL) students, the study seeks to explore how incorporating gamification elements into the classroom affects student motivation. The study utilizes a mixed-methods approach, incorporating both quantitative and qualitative data to provide a better understanding of the outcomes. The research findings indicate a noticeable positive impact of gamification elements on the motivation of sixth-grade EFL students. By integrating gamified activities, students displayed increased engagement, enthusiasm, and intrinsic motivation towards classroom activities. The use of gamification elements led to a noticeable rise in students' active participation, signaling a favorable change in their motivation levels.