On an alternative view to complex calculus
Karmaşık analize alternatif bir bakış
  1. Tez No: 1010784
  2. Yazar: SAJEDEH NOROZPOUR SIGAROODI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. AGHAMIRZA BASHIROV
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Newton Analizi, Bi-geometrik karmaşık hesabı, Logaritma, Çarpımsal karmaşık hesap, Newtonian Calculus, Bi-geometric complex calculus, Logarithm, Multiplicative complex calculus
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Dogu Akdenız Unıversıtesı-Eastern Medıterranean Unıversıty
  10. Enstitü: Yurtdışı Enstitü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Matematik Bilim Dalı
Özet
Günümüzde kullanımda olan karmaşık kalkülüs (analiz yada hesap) incelemesi, logaritmik fonksiyonların çok değerli doğasını çözecek olan yeni tekniklerin, çok fazla zorluğa neden olduğunu göstermektedir. Bu tür tekniklerden birisi, ileriki kısımlarda detaylı bir şekilde açıklanacak olan, daha geniş bir B'ye karmaşık uzayın yeniden uyarlanmasıdır. Bu çalışmadaki amaç, çarpımsal ve bi-geometrik durumlar üzerinde alternatif bir karmaşık analizi sağlamaktır. İlk olarak, çarpımsal karmaşık analiz başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Ancak daha sonra, bu yöntemde hala bazı sakıncalı durumların bulunduğunu gördük, bu nedenle bi-geometrik karmaşık matematiksel durumu (model) oluşturuldu, ve sonuçlar gösterdiki, Bi-geometrik durumda (modelde) daha önce gözlemlenen sakıncalı durumlar ortadan kalktı. Sonuç olarak gördük ki, bi-geometrik karmaşık hesapta dizilen Fourier serileri, Taylor polinomu ve Laurent'i değerlendirmek için daha fazla araştırma yapılması gerekir.
Özet (Çeviri)
A review of complex calculus in use today, shows that new techniques to solve multi-valued nature of logarithmic functions that cause lots of difficulties to work on this subject. One such techniques is re-orientation of complex space to the wider space B which will be explained completely in the following thesis. The aim of this study is to provide alternative complex calculus on multiplicative and bi-geometric cases. First of all, multiplicative complex calculus was accomplished, then, we found that there are still some drawbacks on this method, so bi-geometric case of complex calculus was established and the results showed that the mentioned drawbacks that are demonstrated in this study, do not appear in bi-geometric case. Further research is recommended to asses the Fourier series, Taylor polynomial and Laurent seried in bi-geometric complex calculus.