Yerel yönetimlerin çevre faaliyetlerinde yeni medyanın rolü: İstanbul Büyükşehir Belediyesi örneği
The role of new media in the environmental activities of local governments: The case of Istanbul Metropolitan Municipality
  1. Tez No: 1011110
  2. Yazar: CANSU YÜCEL
  3. Danışmanlar: PROF. DR. RENGİN İSKEÇE
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Radyo-Televizyon, Radio and Television
  6. Anahtar Kelimeler: Yeni medya, New media
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Radyo, Televizyon ve Sinema Ana Bilim Dalı
Özet
Bu çalışmanın amacı; yerel yönetimlerin gerçekleştirdiği çevre faaliyetleri çerçevesinde yeni medyayı hangi düzeyde kullandığını saptamaktır. Bu doğrultuda yeni medya, yerel yönetimler ve çevre kavramlarının tanımları, gelişimi ve özellikleri ele alınmıştır. Ardından inceleme alanı olarak belirlenen İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yeni medya ortamlarına içerik analizi uygulanmış ve analizi desteklemek amacıyla bir anket çalışması gerçekleştirilmiştir. Çalışma sonucunda İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yeni medya kullanım ve etkileşim düzeyi hakkından fikir edinilmiştir.
Özet (Çeviri)
The aim of this study is to determine at what level local governments use new media within the framework of environmental activities. In this direction, the definitions, development and characteristics of new media, local governments, environmental concepts are discussed. Then, content analysis was applied to the new media environments of Istanbul Metropolitan Municipality, which was determined as the study area, and a survey study was carried out to support the analysis. As a result of the study, an idea was obtained about the new media usage and interaction level of Istanbul Metropolitan Municipality.