MSB ve TSK'da görev yapan devlet memurlarının hukuki statüsü
Statutory liability of civil servants that are emploved in the armed forces
  1. Tez No: 101713
  2. Yazar: ERKAN ÇATIKOĞLU
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. GÖNÜL ÜLKER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, Public Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Askeri Şahıs, Devlet Memuru
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Abant İzzet Baysal Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 235
Özet
ÖZET MÎLLÎ SAVUNMA BAKANLIĞI VE TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ KADROLARINDA GÖREV YAPAN DEVLET MEMURLARININ HUKUKSAL STATÜSÜ ÇATIKOĞLU Erkan Yüksek Lisans Tezi, Kamu Yönetimi Bölümü Tez Danışmanı: Yrd.Doç.Dr. Gönül Ülker Mart 2001, XÜ+223Sayfa Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapan Devlet memurları, memurlar hakkında genel Kanun olan 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak hizmete alınırlar. Ancak yürütülen hizmetin niteliği dikkate alınarak bazı konularda Askeri Mevzuata tabi tutulmaktadırlar. Askeri hizmet gereklerine uygun olarak çalışma saatlerinin farklı biçimde düzenlenebileceği; nöbet hizmetlerine sokulacakları, şikayet ve müracaatlarında askerlerin uyması gereken kurallara uyacakları kabul edilmiştir. Ayrıca disiplin hukuku bakımından ayrı bir statüye sokulan memurlar hakkında Askeri Disiplin Hukuku yoluyla özgürlüğü bağlayıcı ceza verilebilmesi de mümkün görülmüştür. Çağımızda branşlaşma ve iş bölümü ihtiyacına bağlı olarak orduda, sayılan giderek artan memurların özlük haklan, disiplin ve ceza mevzuatı açısından hangi kanunlara tabi olduklarının tespiti önemlidir. Bu çalışmada bu hususlar aynntılı olarak incelemeye çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT STATUTORY LİABİLİTY OF CIVIL SERVANTS THAT ARE EMPLOYED İN THE ARMED FORCES ÇATIKO?LU Erkan MA.Thesis, The Department of Public Administration Supervisor: Yrd. Doç. Dr. Gönül Ülker Marc 2001, Pages: XU+223 In the Turkish Armed Forces, personnel that assist Commanding Officers in the management and conduct their command, are called staff. The services of Civil Servants are utilized because the correspondence, office work and filing services performed by the staff require a great deal of training, dedication and time. Civil Servants that are employed in the Armed Forces are mainly subject to the provisions of Article 657, however due to the nature of their occupation they are also subject to Military regulations and Militarylaw which concerns also military discipline. İt is accepted that they may be asked to work inshifts, and their working hours may be altered as Per the general principles of working for the Armed Forces, Furthermore, their legal status is defined so that their liberties can be restricted by the enforcement of military disciplinary rules and regulations. The ones who has been finally condemned by a military court will be imprisoned. illWith regard to the growing need for specialization in the Armed Forces, it is important to define which laws the growing number of the Civil Servants are subject to in terms of personnel affairs, discipline and penalty regulations. İn this report, these matters are discussed in detail. Key Words; Military Person, Civil Servants IV