Management skills training needs analysis of company and battalion commanders in the Turkish army
Türk Kara Kuvvetleri'ndeki bölük ve komutanlarının yöneticilik yetenekleri eğitim ihtiyaçları analizi
  1. Tez No: 101978
  2. Yazar: CEM HARUN MEYDAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. FERGUS BOLGER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Değişim Yönetimi, Eğitim Ve Geliştirme, İhtiyaç Analizi, Yöneticilik Yetenekleri, Change Management, Training And Development, Needs Analysis, Management Skills
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 117
Özet
Türk Kara Kuvvetleri, diğer organizasyonlar gibi tüm alanlarda değişime ayak uydurmaya çalışmakta ve bunun için bazı metodlar kullanmaktadır. Bu alanlardan birisi yöneticilik ve bunun için kullanılan metod ise yönetici pozisyonunda bulunan subayların eiğitimi ve geliştirilmesidir. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın subaylarının eğitime ihtiyacı olup olmadığını bilmesi gerekir. Bunun için bir ihtiyaç analizi yapılmalıdır. Bu çalışma iki pozisyondaki, bölük ve tabur komutanlığı, subayların yöneticilik yeteneklerinin dokuz alanında eğitime ihtiyacı olup olmadığım tespit etmeye çalışmaktadır. Araştırılan 9 yöneticilik yeteneği şunlardır: problem çözme, stres yönetimi, organize/koordine etme, anlaşmazlık (çatışma) yönetimi, motive etme, koçluk etme/ yönlendirme, ekip kurma, iletişim, görev/ yetki devri. Bilgileri toplamak için bir anket geliştirilmiş ve kullanılmıştır. İhiyaçların tespit edilmesi bu konulara yönelik eğitim programı yazılmasının ilk aşamasıdır.
Özet (Çeviri)
The Turkish Army like other organizations tries to keep up with the change in all areas and uses some methods of change. One of the areas is management and the method of change used by The Army is training and development of its officers at managerial positions. The army needs to know whether its officers need training or not. A needs analysis should be done for this. This study tries to determine whether the officers at two managerial positions, company and battalion commanders, need training in nine topics of management skills. The topics are: problem solving, stress management, organizing/coordinating, conflict management, motivating, coaching and counseling, team building, communication, empowering/ delegating. A questionnaire is developed and used to collect the data. Determining the needs is the first step of designing training programs.