Total quality management of construction industry in Iraq
Irak inşaat sektöründe toplam kalite yönetimi
  1. Tez No: 684451
  2. Yazar: RASHA ABDULKADHIM AL-SALIHI
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ REDVAN GHASEMLOUNIA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Mühendislik Bilimleri, Engineering Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Toplam Kalite Yönetimi. Toplam kalite yönetiminin temel unsurları, toplam kalite yönetiminin unsurları, toplam kalite yönetiminin önündeki engeller, toplam kalite yönetiminin faydaları
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Gedik Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Mühendislik Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 112
Özet
İnşaat sektörü Irak sanayisinin gelişmesinde ana sektörlerden biri olacak. Bununla birlikte, üretkenlik, düşük kalite, düşük bütçeler ve fahiş fiyatlardan yoksundur. Daha iyi yönetim, kalite sorunlarını azaltarak ve gelirden önemli ölçüde tasarruf ederek üretkenliği artırabilir. Toplam kalite, inşaat sektöründe önemli bir zorluk haline geldi ve daha düşük işçilik maliyetleri ve bakım maliyetlerine yol açabilir ve proje yaşam döngüsü değerini azaltabilir. Bu sorunların üstesinden gelmek için Toplam Kalite Yönetimi (TQM) daha iyi bir çözümdür ve Toplam Kalite Yönetimi, inşaat sektörünün en önemli başarılarından biri olarak kabul edilmiştir.Bu mevcut çalışmanın amacı, Irak'taki inşaat sektörünün kalite yönetimini iyileştirmek için gerekli bilgileri sağlamaktır. Bu çalışmanın amacı, mevcut durumu belirlemek ve müteahhit firmaların TKM uygulamasında karşılaştıkları temel sorunlara ve engellere ışık tutmak ve Irak'ta inşaat sektöründe TQM'nin uygulanması için gereken başarı faktörlerini belirlemektir. Bu çalışmada hem nitel hem de nicel araştırma metodolojisi kullanılmıştır.Bir veri aracı olarak anket, bir grup olarak geliştirilmiş ve kullanılmıştır. Yöneticiler ve yöneticiler örnek popülasyonu oluşturdu. Analizi yürütmek için, belirlenen en bariz sorunlar ve performans zorlukları hakkında görüş almak üzere rastgele 200 yönetici ve inşaat mühendisinden oluşan bir grup seçildi. Katılımcıların yanıtlarına göre, Kalite Süreçlerinin (KS) uygulanmasına ilişkin bilgiler yetersizdir.Mevcut duruma da daha fazla odaklanılması gerekiyor.Bu kuruluşların üst yönetimine katılımı da artırılmalıdır.Bu analizin ana sonucu, çetrefilli bir konu olan Iraklı inşaat şirketlerinde TQM'nin uygulanmasıdır.Çalışmanın sonuçları gösteriyor ki (Irak'ın siyasi durumu) ve (inşaat sürecinde genel kalite yönetimini ilerletmek ve iyileştirmek için eğitim ve öğretim eksikliği).Ayrıca, temel kalite özellikleri (kalite kontrol sistemi, beceri ve kaynak eksikliği) ve şirkette kalite yönetimi için net bir stratejinin zayıflığıdır, bu anahtarlar Iraklı şirketlerde kapsamlı kalite yönetimi uygulamasında etkilidir.Kalite yönetim sistemi bilgisini artırmak için özel seminerler ve eğitimler düzenlenmesi tavsiye edilir.Ve müteahhitlik ve danışmanlık firmalarının da QS oluşturması gerekiyor. Dahası, yerleşik çözümü kaliteyi ölçmek ve kaliteyi azaltan ve iyileştiren zayıflıkları belirlemek için bir araç olarak kullanmak.
Özet (Çeviri)
The construction sector would be one of the primary industries in the evolution of the Iraqi industry. However, it is lacking in productivity, low quality, poor budgets, and prices are excessive Better management can improve productivity by reducing quality problems and huge revenue savings. Total quality has become an important challenge facing the construction sector and can lead to reduced work costs, maintenance costs, and the life cycle value of projects reduced. To overcome these problems, Total Quality Management (TQM) is a better solution, and TQM was considered to be one of the more important constructing industry successes. The purpose of this current study is to provide the information necessary to better manage the quality of the construction sector in Iraq. The purpose of this study is to identify the current status and to highlight the main problems and barriers faced by construction companies in implementing TQM and to identify the success factors necessary for TQM to be implemented in the construction sector in Iraq. In this study, both qualitative and quantitative research methodology was used. As a data tool, the questionnaire was developed and used Set. Managers and executives constituted the sample population. Engineers at construction firms in the major cities of Iraq. In order to conduct the analysis, a randomly selected group of 200 construction managers and engineers was selected to obtain views on the most obvious issues identified and performance challenges. From the responses of the respondents, the information on Quality and Quality Processes (QS) implementation are not adequate. More focus also needs to be paid to the current situation. Participation in these organizations' top management must also be reinforced. The key finding of this analysis is the implementation of TQM in Iraqi building companies a thorny issue. The findings of the study show that (political status for Iraq) and (Lack of education and training to drive and improve the TQM in the construction process). Furthermore, the main quality characteristics are (The quality control system lack of skills and resources), The poor of a clear strategy for quality management in the company, these keys are effective in Iraqi companies for the implementation of TQM. It is recommended for the organization of special seminars and training to raise knowledge of QMS. And contracting and consultancy companies need to build a QS. Furthermore, using the established solution as a tool to measure quality and identify weaknesses that lower and improve quality.