Kapalı devre üretim sistemde levrek balığı (Dicentrarchus labraks,L.,1758) larvası yetiştiriciliğinin su kalitesine etkisi
The Effect of closed recirculation system on water quality of sea bass (Dicentrarchus labraks) larvae
- Tez No: 104374
- Danışmanlar: PROF. DR. DOĞAN ATAY, PROF. DR. OLCAY OBALI, YRD. DOÇ. DR. A. ŞEREF KORKMAZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Su Ürünleri, Aquatic Products
- Anahtar Kelimeler: Recirculating system, nitrification, sea bass fry, sand filter, biological filter
- Yıl: 2001
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ankara Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Su Ürünleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 72
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi KAPALI DEVRE ÜRETİM SİSTEMLERİNDE LEVREK BALIĞI (Dicentrarchıts labraks L, 1758) LARVASI YETİŞTİRİCİLİĞİNİN SU KALİTESİNE ETKİSİ SibelŞEN Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Ânabiiim Dsîs Danışman: Prof. Dr. Doğan ATAY Bu araştırma bir kapalı devre üretim sisteminde levrek larvası yetiştiriciliği süresi boyunca su kalitesinde meydana gelen değişiklikleri belirlemeyi amaçlamaktadır. Araştırmada atık su toplama havuzu, kum filtresi, UV ışm filtresi, biyolojik filtre, ısıtıcı, soğutucu, havalandırma kolanlarından oluşan kapalı devre levrek ünitesinde, toplam hacmi 9 m3 olan larva üretim tanklarına 1800 g levrek yumurtası konularak başlanan bir larva üretim periyodu boyunca tank çıkışlarından sıcaklık, 02, toplama tankı çıkşmdan tuzluluk, kum filtresi giriş ve çıkışından toplam askıdaki katı madde (TAKM), U.V. filtre giriş ve çıkışından toplam bakteri yoğunluğu,, biyolojik filtre giriş ve çıkışından amonyak, nitrit ve nitrat miktarlarında 44 gün boyunca değişen fiziksel ve kimyasal parametreler ölçülmüştür.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis THE EFFECT OF CLOSED RECIRCULATION SYSTEM ON WATER QUALITY OF SEA BASS LARVAE (Dicmtrarchtts labrax) Sibel ŞEN Ankara University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Fisheries Supervisor; Prof. Dr. Doğan AT AY This research aimed to observe closed recirculating system of water quality of sea bass (Dicentrarchus labrax) larvae for 44 days. Recirculating system has been formed with mix tank, sand filter, U.V. filter, biological filter, heater, fridger and desaturation cloumn. The volume of total larval tank is 9 m3 and larval production period was started with 1800gr Sea bass eggs. During the expariment, temperature, Oz in input and output larvae tanks, salinity in output mix tank, total particide in input and output sand filter, total mezhophilic aerobik bacteria in input and output U.V filter, pH, NH4- N, N02-N and NO3-N concentration in input and output biological filter were observed. As a result, while total particule quantity difference in input and output sand filter were found to be important, NO3-N and pH cocentration difference in input and output biological filter were not significant 2001, 62 pages.