Nonizotrop singüler integrallerin yakınsaklığı
The Convergence of singular integrals
  1. Tez No: 104589
  2. Yazar: ALİ ARAL
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ERTAN İBİKLİ
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Non-izotropic distance. Singular integrals, The order of convergence
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 58
Özet
ÖZET Doktora Tezi NON-İZOTROP SÎNGÜLER ÎNTEGRALLERİN YAKINSAKLIĞI ALİ ARAL Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Anabilim Dalı Danışman : DOÇ. DR. ERTAN İBİKLİ Dört bölümden oluşan bu tezin birinci bölümünde, tez için gerekli olan temel tanım ve kavramlar verilmiştir. İkinci bölümde, izotrop olmayan uzaklığa bağlı A -Abel, X -Weierstrass, A -Abel - Poisson çekirdekleri tanımlanmıştır. Üçüncü bölümde /l-Lebesgue noktaları, (A,p)- Lebesgue noktalan tanımlan verilmiş ve bu noktalarda izotrop olmayan singüler integrallerin verilen foksiyona yakınsaklıklanna ilişkin sonuçlar inşa edilmiştir. Dördüncü bölümde ise izotrop olmayan singüler integrallerin yakınsaklık hızları tartışılmıştır. 2001, 50 sayfa ANAHTAR KELİMELER : Non-izotrop uzaklık, singüler integral, yakınsaklık hızı
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Ph.D.Thesis THE CONVERGENCE OF SINGULAR INTEGRALS Ankara University Graduate School of Naturel and Applied Sciences Department of Mathematics Supervisor: Doç. Dr. Ertan İBİKLİ This thesis consist of four chapters. In the first chapter we give the fundamental definitions and concepts which are needed for this thesis. Chapter two is denoted to X -Abel, A -Weierstrass, X -Abel-Poisson kernel which depending on non-izotropic distance. Chapter three we define the A-Lebesgue point, (/l,p)-Lebesgue point and study the convergences of non-izotropic singular integrals to function In chapter four deals with the order of convergences of non-izotropic singular integrals 2001, 50 pages