Programmable logic controller-based modernization of a plate normalizing furnace
  1. Tez No: 10505
  2. Yazar: N.SERDAR TUNABOYLU
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MUAMMER ERMİŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Levha normalizasyon fırını, programlanabilir denetleyici, STEP-5 programlama dili, merdiven diyagramları, yük hücresi, plate normalizing furnace, programmable logic controller, STEP-5 proqramminq language, ladder diagrams, load cell. SCIENCE CODE : 619.04.01. iv
  7. Yıl: 1990
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 266
Özet
Bu çalışmada, proqramlanabilir denetleyici kullanarak bir endüstriyel levha normalizasyon fırının modernizasyonu gerçekleştirilmiştir. Fırının ısı denetiminde herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. SIHATIC S5 serisi 115ü programlanabilir denetleyicisi STEP-5 dilinde programlanmış ve merdiven diyagramları hazırlanmıştır. Yeni denetim sistemi için gerekli alarmlar, gösterge lambaları, yük hücresi ve yükselticisi,PLC paneli, operatör masası ve diğer seriştirler tasarımlanmış ve montajı yapılmıştır. Yeni denetleyici sistemin performansını oldukça yükseltmiştir. Sistemdeki arıza oranı %50 azalma gösterirken üretim %35 oranında artmıştır.
Özet (Çeviri)
In this work, modernization of an industrial plate noraalizinq furnace was realized by using a programmable logic controller (PLC). No changes were made on the heatina control of the furnace. In the modernization. SIMATIC S5 series 115U programmable logic controller was programmed in STEP-5 language in the form of ladder diagrams. New alarm systems. indicating lamps, load cells and amplifiers. PLC panel, operator desk, and necessary field sensors were designed and installed for the new control system. iiiAfter running the process with the new controller, system performance has been improved : eg. electrical fault rate of the furnace was decreased by. 50%, productivity has increased by 35% on the base of ton/hour production.