A Bus specification for multiprocessing architectures and design of a 80286 based CPU board
  1. Tez No: 10504
  2. Yazar: SERDAR SAYAR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ZAFER ÜNVER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Veri yolu, çoklu işlemcili bağlantı ağları, bilgisayar mimarisi, paylaştırıcılar, bilgisayar Kartları, bilgisayar arayüzleri, Bus, multiprocessor interconnection networks, computer architecture, arbiters, computer boards, computer interfaces
  7. Yıl: 1990
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 225
Özet
ÖZET ÇOKLU İŞLEMCİLİ MİMARİLER İÇİN BİR VERİ YOLU TANIMI VE 80286 TABANLI ANA İŞLEMCİ KARTI TASARIMI SAYAR, Serdar Yüksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Müh. Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Zafer ÜNVER Eylül 1990, 211 sayfa Bu çalışmada kapsamlı işlemleme isteyen uygulamaların gereksinimlerini karşılamak üzere bir çoklu işlemcili veri yolu tanımlaması yapılmış ve bu veri yolu üzerinde çalışmak üzere 80286 tabanlı SBC286 tek kart bilgisayarı tasarımlanmıştır. Önerilen“Enhanced-ECB”veri yolu tanımı tek işlemcili ECB veri yolu tanımıyla uyumlu olmasının yanısıra, 16 birimli ve 8 birimli el sıkışmali veri iletişim yeteneği, çoklu çevre birimlerine yazma işlemleri, çeşitli ele geçirme ve bırakma teknikleri, genel ve özel kesintileme işleyişi, ön bellek desteği ve yer adresleme olanağı da sağlamaktadir. SBC286 kartı uygulamalara kapsamlı işlemleme gücü sağlamak üzere 512Kbayt salt okuma belleği, 256Kbayt rastgele erişim belleği, bir gerçek zaman saati, bir zamanlayıcı ve iki seri, kanalın yanısıra veri yolundaki çoklu işlemci yapısını da destekler.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A BUS SPECIFICATION FOR MULTIPROCESSING ARCHITECTURES AND DESIGN OF A 80286 BASED CPU BOARD SAYAR, Serdar M.Sc. in Electrical and Electronics Eng. Supervisor: Prof.Dr Zafer Ünver September 1990, 211 pages In this study a multiprocessor bus specification for a computer backplane bus is described in order to meet the requirements of applications having extensive computational demands and a single board computer, SBC286, based on 80286 CPU is designed to operate on the specified bus. The proposed bus specification, Enhanced-ECB Bus, provides 16-bit and 8-bit handshake data transfer capability, multi-slave write operations, various arbitration and bus surrendering techniques, broadcast and private interruption mechanism, cache memory support and geographical addressing as well as retaining compatibility with mono-master ECB Bus specification. SBC286 board, besides of providing 512Kbytes of ROM, 256Kbytes of RAM, a Real Time Clock, a timer and two serial channels, is designed to support the 111multiprocessing structure over the bus in order to provide comprehensive processing power to applications.