The Constitutive role of German national identitity formation in the Turkish migrants perception of self and other
Alman milli kimliğinin Almanya'daki Türk göçmenlerin kimlik oluşumundaki belirleyici rolü
  1. Tez No: 105099
  2. Yazar: NİHAN YELUTAŞ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MEYDA YEĞENOĞLU MUTMAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sosyoloji, Sociology
  6. Anahtar Kelimeler: Alman Milli Kimliği, Uluslararası Göç, Kimlik, Almanya'ya Türk Göçü, German National Identity, International Migration, Identity, Turkish Migration to Germany
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sosyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 142
Özet
IV OZ ALMAN MİLLİ KİMLİĞİNİN ALMANYA'DAKİ TÜRK GÖÇMENLERİN KİMLİK OLUŞUMUNDAKİ BELİRLEYİCİ ROLÜ Yelutaş, Nihan Yükseklisans, Sosyoloji Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Meyda Yeğenoğlu Aralık 2001, 134 sayfa Bu tezin amaci Alman milli kimliğinin Almanya' daki Türk göçmenlerin kimlik oluşumundaki belirleyici rolünü incelemektir. Bu tez, Türk göçmenlerin kimliklerinin oluşumunda Alman milli kinıHğinin nasıl ve ne derecede etkili olduğunu anlamayı hedefler. Ayrıca, göç deneyiminin ve evsahibi ülkenin milli kimlik diskurunun Türk göçmenlerin“Türklük”ve“Ötekilik”kavramlarını algılamaları ile nasıl bir ilişki içinde olduğunu gösterme yönünde bir girişimdir.
Özet (Çeviri)
Ill ABSTRACT THE CONSTITUTIVE ROLE OF GERMAN NATIONAL IDENTITY FORMATION IN THE TURKISH MIGRANTS' PERCEPTION OF SELF AND OTHER Yelutas, Nihan MS., Department of Sociology Supervisor: Doç. Dr. Meyda Yeğenoğlu December 2001, 134 pages The aim of this thesis is to examine the constitutive role of German national identity in the identity construction of Turkish migrants in Germany. It aims to understand how and to what extent the constitution of migrants' identity is affected by the German national identity formation. It is an attempt to demonstrate Turkish migrants' perception of 'Turkishness' and 'Otherness' in relation to the experience of migration and the host country's national identity discourse.