Use of reclaimed asphalt pavement (RAP) as a bituminous base course
Dönüştürülmüş asfalt karışımların (RAP) bitümlü temel tabakası olarak kullanılması
- Tez No: 10521
- Danışmanlar: PROF. DR. RÜŞTÜ YÜCE
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Dönüşüm, Marshall Stabilite, Eski malzeme, Yeni malzeme, Sıcak Karışım, Recycling, RAP, RAH, Marshall Stability, Hot-miK Science Codes 624 04 01 -iv
- Yıl: 1990
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 83
Özet
ÖZET DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞ ASFALT KARIŞIMLARIN (RAP) BİTÜMLÜ TEMEL TABAKASI OLARAK KULLANILMASI ÇUBUK, M. Kür çat Yüksek Lisans Tezi, îrts. Müh. Bölümü Tez Yöneticisi : Pro-F. Dr. Rüştü YÜCE Eylül 1990, 68 say-Fa Bu çalışmanın amacı, Ankara-Eskisehir karayolunun otuzuncu kilometresinde, aşınma tabakasından sökülmüş malzemenin (RAP), bitümlü temel malzemesinin bir kısmı olarak tekrar kullanımının araştırılmasıdır. RAP malzemesinin en yüksek ekonomik verimi sağlayacak optimum oranının saptanmasında Marshall Stabılıtesi kriter olarak alınmıştır. Çalışmanın ilk kısmında, dönüşüm, dönüşüm işlemleri ve dönüştürülmüş malzemenin karışım dizaynı hakkında genel bilgiler verilmiştir. ikinci kısımda ise eski ve yeni malzemelerin değişik oranlarda sıcak karışım yöntemi ile karıştırılması ile elde edilen numuneler üzerinde, -Farklı as-falt yüzdeleri için bir dizi Marshall Stabilite deneyi gerçekleştirilmiştir. -v-Sonuç olarak, RAP malzemesinin en ekonomik kullanımını sağlayacak olan yüzdesi ile yeni aggrega ve as-Falt oranları saptanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT USE OF RECLAIMED ASPHALT PAVEMENT (RAP) AS A BITUMINOUS BASE COURSE ÇUBUK, M. Kür sat M.Sc.in Civil Engineering Supervisor s Prof. Dr. Rüştü YOCE The main objective of this study is to provide the reuse of the material (RAP) which is scarified from the wearing course of KGM test road section between Ankara and Eskişehir as a part of bituminous base course material. Marshall Stability is taken as a criteria in determining the optimum rate of RAP material which will provide the most economical reuse. In the first part of the study, the general information is given about recycling, recycling processes and the mix design of recycled materials. In the second part, a sequence of Marshall Stability test is performed on the specimens prepared according to the hot-mix recycling process at different composition of old and new material with different asphalt contents. -in-As a result, the rates o-F RAP and new materials, and asphalt content which will provide the most economical reuse o-F RAP are given.