Tanıtım afişlerinde kadın öğesi
The Element of woman in poster of introduction
- Tez No: 107436
- Danışmanlar: Y.DOÇ. MUSTAFA OKAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Güzel Sanatlar, Reklamcılık, İletişim Bilimleri, Fine Arts, Advertising, Communication Sciences
- Anahtar Kelimeler: Afiş. Grafik Tasarım, Popüler Kültür, Cinsellik
- Yıl: 2001
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Çukurova Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 89
Özet
u ÖZET TANITIM AFİŞLERİNDE KADIN ÖĞESİ Seyhan BOZTEPE Yüksek Lisans Tezi Resim İş Eğitimi Anabilim Dab Haziran 2001, 89 Sayfa. İnsanlık tarihi boyunca cinsellik doğal bir durum olarak yaşamın sürmesindeki olağan öğelerden biri olmuştur. Ancak toplumsal ve ekonomik yapının yakın tarihte büründügü karakter, insan hayatını ilgilendiren her şeyi alınıp satılabilecek şeyler durumuna getirmiştir. Cinsellik, ağırlıklı olarak da kadın cinselliği bundan payını almıştır. Popüler kültürün işleyiş tarzı ve onu oluşturan ideoloji içerisindeki tutumlar insan hayatını bütünüyle kuşatan bu yapının kendini yeniden üretmesi sürecini neredeyse kusursuz bir biçimde düzenlemektedir. Grafik tasarım içerisinde önemli bir yer tutan afiş, popüler kültürün cinselliğe ilişkin yerleşik değerleri sıklıkla kullandığı yeniden üretim alanlarından biri olmuştur.
Özet (Çeviri)
uı ABSTRACT THE ELEMENT OF WOMAN IN POSTER OF INTRODUCTION Seyhan BOZTEPE Master, Thesis, Department of Education of Art June 2001, 89 Pages. In the history of humanity, sexuality has been a naturel element in the continuity of life. However the character shaped by social and economical structures caused many valuable things that are related to human life which are considered as sold or bought Sexuality, sexuality of woman in particular, has also been influenced by this. The way of popüler culture and behaviors within the ideology shaped by this have perfectly regularized the process of recreating of this structure which surrounds the human life. Poster that has a significant role in graphical design has been one of the main fields which uses oftenly the local values concerning the popüler culture Kev Words; Poster. Graphic Design, Popüler Culture, Sexuality