Ayla Kutlu'nun hayatı, eserleri ve romanlarının incelenmesi
Ayla Kutlu's life, books and the examination of her novels
  1. Tez No: 108608
  2. Yazar: ESER RÜZGAR
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. HALİL HADİ BULUT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Writer, historical background, women, scenario, novel
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Fırat Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 152
Özet
YÜKSEK LİSANS TEZİ AYLA KUTLU'NUN HAYATI, ESERLERİ VE ROMANLARININ İNCELENMESİ Eser RÜZGÂR FIRAT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ANA BİLİM DALI 2001, Sayfa : 152 Ayla Kutlu, Türk Edebiyatına birçok eser kazandırmış bir yazardır. O,“kadın yazar”olarak bilinmek istemez. Çünkü ona göre“kadın yazar”tanımı doğru değildir. O, yazarlar arasında bir kadın olduğu görüşündedir. Ayla Kutlu, birçok konuda yazmıştır. Son zamanlarda ise kadına diğer konularda daha fâzla ağırlık vermiştir. Ayla Kutlu; çocuk kitapları, romanlar, öyküler ve senaryolar yazmıştır. Genellikle eserlerinde tarihi, fon olarak kullanmıştır. Çünkü o, tarihi araştırmaktan hoşlanır. Bu tezde, Ayla Kutlu' nun hayatı, eserleri ve romanları yer almaktadır. Romanlanndaki en belirgin konular; aşk, kadın,ölüm, yalnızlık ve yoksulluktur. Bu tezde onun yaşamı hakkında bilmediklerinizle ilgili bir görüşme yer almaktadır. Onun yaşamı ve kitapları hakkında çok şey öğrenebilirsiniz. Çalışmamın yararlı olmasını umarım. Anahtar kelimeler : Yazar, tarihsel fon, kadın, senaryo, roman.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MASTER THESIS AYLA KUTLU' S LIFE, BOOKS AND THE EXAMINATION OF HER NOVELS THE UNIVERSITY OF FIRAT SOCIAL SCIENTISTS INSTITUTE TURKISH LANGUAGE AND LITERATURE DEPARTMENT Ayla Kutlu is a writer who gives a lot of books to the Turkish Literature. She never want to known as“woman writer”. Because the difference of being“woman writer”is opposite to her. She seems herself a woman in all writers. Although she writers about so many subjects, recently she wrote women more than other subjects. Ayla Kutlu wrote children books, novels, stories, scenerios... Usually she uses history like a fund in her books. Because she likes history and searching. In this thesis, Ayla Kutlu' s life, books and the examinations of her novels are take place. The most important subjects in her novels are; love, women, death, toneless and destitution. You can find so many knowledge about her life and a conversation with her in this thesis. The most amusing thing for me is the conversation with her which I learned a lot of thing about her life and her books. I hope my work will be useful.