Ayla Kutlu'nun roman ve hikayelerinde yapı incelemesi
The structurel researching of Ayla Kutlu's novels and stories
- Tez No: 218409
- Danışmanlar: DOÇ. DR. İBRAHİM DİLEK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
- Anahtar Kelimeler: Yazar, kadın, tarihsel fon, senaryo, roman, hikaye, yapısal inceleme, Writer, woman, historical background, scenario, nowel, story, structural researhing
- Yıl: 2007
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gazi Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Türk Edebiyatı Bölümü
- Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 281
Özet
Ayla Kutlu Türk Edebiyatına pek çok eser kazandırmış bir yazardır.Hikaye, roman ve çocuk kitapları kaleme almıştır. Eserlerinden 8 adetiroman, 4 adeti ise hikaye kitabı olarak kaleme alınmıştır. Eserlerinde birçokkonuyu tema olarak almıştır. Bunların başında, tarihi olaylar, aşk, kadın,sevgi, yoksulluk ve yalnızlık gelmektedir. Eserlerinde genellikle tarihi fonolarak kullanmıştır.Bu tezde, Ayla Kutlu'nun hayatı, eserleri ve eserlerinin yapıbakımından incelenmesi yer almaktadır. Eserleri hakkında bilmek istediğinizhemen her konuyu çalışmada bulabilirsiniz.Çalışmamın yararlı olmasını umarım.
Özet (Çeviri)
Ayla Kutlu is a writer who gives a lot of boks to the Turkish Literature.She writes nowels, stories and children books. She writes 8 nowels and 4story books. She takes lots of ıssues as a theme. These are historical events,love, woman, destitution and desolation. Usually she uses history as abackground in her books.In this thesis, Ayla Kutlu?s life, books and structural researching of herbooks are take places. You can find whatever you want to know about herbooks in this thesis.I hope my work will be usefull