Diferensiyel içermelerin çözümlerinin varlığı ve özellikleri
Existence and properties of solutions to differential inclusions
  1. Tez No: 109806
  2. Yazar: SERPİL İZGİ
  3. Danışmanlar: PROF.DR. MAHİDE KÜÇÜK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Küme Değerli Dönüşüm, Alttan ve ÜsttenYarı Süreklilik, Diferansiyel İçerme, Erişim Kümesi, Integral Tünel, Set- Valued Maps, Lower and Upper Semicontinuity, Differential Inclu sions, Reachable Set, Integral Funnel
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Anadolu Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 81
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi DİFERANSİYEL İÇERMELERİN ÇÖZÜMLERİNİN VARLIĞI VE ÖZELLİKLERİ SERPİL IZGI Anadolu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Anabilim Dalı Danışman: Prof. Dr. Mahide Küçük 2001, Sayfa 81 Bu çalışmada diferansiyel içermelerin çözümlerinin varlığı araştırılmıştır. Bu amaçla önce diğer bölümlerde kullanılan temel tanım ve teoremler sunulmuştur, ikinci bölümde sağ tarafı konveks kompakt değerli küme değerli dönüşüm olan diferansiyel içermeler için Cauchy probleminin çözümünün varlığı kamtlanmıştır. Üçüncü bölümde Cauchy problerninin çözümler kümesinin, erişim kümesinin ve in tegral tünelinin kapalılık ve kompaktkğı ile ilgili teoremler kanıtlanıp; çözümlerin bir yerel özelliği incelenmiştir. Son bölümde ise sağ taran konveks değerli olmayan diferansiyel içermelerin regülarizasyonu ve bu tür diferansiyel içermeler için Cauchy problenıinin çözümünün varlığı araştırılmıştır. Bu bölümün son kesimi diferansiyel içermelerin çözümleriyle ilgili bir araştırmayı içermektedir. Integral tünelin dışında alman keyfi bir nokta için, diferansiyel içermenin bu noktadan geçecek ve her za man integral tünelin dışında kalacak en az bir çözümünün bulunabileceği kanıt lanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master of Science Thesis EXISTENCE AND PROPERTIES OF SOLUTIONS TO DIFFERENTIAL INCLUSIONS SERPİL IZGI Anadolu University Graduate School of Natural and Applied Sciences Mathematics Program Supervisor: Prof. Mahide Küçük 2001, 81 pages In this study, existence of solutions to differential inclusions is searched. Firstly, basic definitions and theorems which are used in other parts are presented. In the second part existence of solutions to Cauchy problem for compact convex val ued differential inclusions is proved. In the third part theorems which connect with closed and compact of solutions set, reachable set and integral funnel for Cauchy problem are proved and a local property of solutions is given. In the final part regularization of differential inclusions with non-convex valued right-hand side and for this type differential inclusions, existence of solutions to Cauchy problem are searched. The last section in this part includes the analysis of the solutions of differential inclusions. It has been proven that, for a point arbitrarily selected out side the integral funnel, there can be at least one solution where the differential inclusion passes through this point and always remains outside the integral fun nel.