Design and performance evaluation of an automatic screen changer filter for the filtration of melt polypropylene
Eriyik polipropilen filtresi için otomatik eleman değiştiricili filtre tasarımı ve performans değerlendirmesi
  1. Tez No: 109888
  2. Yazar: FUAT YILMAZ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. YUSUF AZRAİL USKANER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Otomatik Eleman Değiştiricili Filtre, Eriyik Polimer Filtresi, Filtre Ortamı, Darcy Yasası, Gözeneklilik, Geçirgenlik. iv, Automatic Screen Changer Filter, Melt Polymer Filtration, Filter Medium Darcy's Law, Porosity, Permeability. m
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 133
Özet
Bu tezde sunulan çalışmada, otomatik eleman değiştiricin bir filtrenin tasarımı ve imalatı yapılmış ve polipropilen halı ipliği üretim makinesi üzerinde test edilmiştir. Filtre ünitesi kontrol sistemi ve aletlerle donatılmıştır, öyleki basınç sinyalleri yada zaman bir kontrol parametresi olarak kullanılarak filtre elemanının otomatik olarak değiştirilmesi sağlanmıştır. Filtre sistemi üç kısımdan oluşmaktadır. Birinci kısım pislikleri filtre etmek için kullanılır. İkinci kısım, filtre ortamı için gerekli olan hazneyi sağlamak için kullanılır. Son kısım kontrol için kullanılır. Basınç kaybını tahmin etmek için, capillary bundle yaklaşımı ve Darcy yasasına dayanan bir metod kuruldu.
Özet (Çeviri)
In the work presented in this thesis, an automatic screen changer filter is tested on a polypropylene carpet yarn producing machine. Filter unit is equipped with control system and instrumentation such that the automatic changing of filtering element is provided by using pressure signals or time as a controlling parameter. The filter system consists of three parts. The first part is used to filter impurities. The second part is used to provide necessary housing for the filter medium. The last part is used to control. A method based on capillary bundle approach and modified Darcy's law is set up for prediction pressure drop.