An Experimental study on heat recovery ventilator
Isı geri kazanım vantilatörü üzerine deneysel bir çalışma
- Tez No: 109898
- Danışmanlar: DOÇ. DR. M. SAİT SÖYLEMEZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
- Anahtar Kelimeler: Havalandırma Isı Gerikazanımı, Havalandırma, Isı Gerikazanım Vantilatörü (HRV). iv, Ventilation Heat Recovery, Ventialtion, Heat Recovery Ventilator (HRV). Ill
- Yıl: 2001
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 121
Özet
ÖZET ISI GERİ KAZANIM VANTİLATÖRÜ ÜZERİNE DENEYSEL BİR ÇALIŞMA KONAK, İbrahim Yüksek Lisans Tezi, Makina Müh. Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. M. Sait SÖYLEMEZ Eylül 2001, 107 Sayfa Bu tezde, bir ısı geri kazanım vantilatörü dizayn ve imal edildi. İmal edilen model üzerinde çeşitli deneyler yapıldı. Deney prosedürü; giriş taze hava akımı ve ekzoz hava akımının çeşitli durumlarda çıkış sıcaklıkları ve basınç düşmeleri ölçülmesinden oluşmaktadır. Elde edilen bu veriler kullanılarak verimlilik ve ısı transfer katsayısı hesaplanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT AN EXPERIMENTAL STUDY ON HEAT RECOVERY VENTILATOR KONAK, İbrahim M.S. in Mechanical Engineering Supervisor: Assoc Prof Dr M Sait SÖYLEMEZ September 2001, 107 Pages In this study, a heat recovery ventilator has been designed and constructed. The constructed model has been examined. Experimental procedure was consisted of exit temperature measurement of supply and exhaust flow and pressure drop measurement for supply and exhaust flow. From this received data, effectiveness of heat recovery ventilator and overall heat transfer coefficient has been calculated.