An Automation software for anesthesia information management
Anestezi bilgi yönetimi için otomasyon yazılımı
- Tez No: 112032
- Danışmanlar: DOÇ. DR. AHMET ADEMOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Tıbbi Biyoloji, Medical Biology
- Anahtar Kelimeler: Anesthesiology, reanimation, software, network, database
- Yıl: 2001
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Boğaziçi Üniversitesi
- Enstitü: Biyo-Medikal Mühendislik Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyomedikal Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 72
Özet
ANESTEZİ BİLGİ YÖNETİMİ İÇİN OTOMASYON YAZILIMI ÖZET Bu tez çalışması, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Bölümü'nün işbirliği ile, hastanelerin anestezi ve reanimasyon bölümlerinin büyük miktardaki anestezi bilgilerinin depolanması ve analizi için pratik yöntemler sağlayacak bir yazılım geliştirmek amacıyla yapılmıştır. Anestezi ve reanimasyon bölümleri, poliklinik, ameliyathane ve yoğun bakım odasından sorumludur. Programın anestezi bölümünün farklı odalarından da kullanılabilmesi için yerel bilgisayar ağ ortamında çalışabilecek, istemci/sunucu mimarisinde tasarlanmıştır. Çok kullanıcılı olan sistem, tüm anestezi verilerini merkezi bir veritabanı üzerinde saklamaktadır. Yazılım, hasta bilgilerinin yönetimini hızlandırmış ve kolaylaştırmıştır. AIMS, şu anda Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Bölümü' ndeki bir sunucu üzerinde kuruludur. Programı kullanacak olan tüm doktorlara bir günlük eğitim verildi. Arşiv bilgileri programı kullanacak doktorlar tarafından girilmektedir. Böylece doktorların, programa alışmaları da sağlanmaktadır. Aynı zamanda, programın testi de yapılmakta olup, test sonuçlan değerlendirilip gerekli değişiklikler programa yansıtılmaktadır. AIMS, uygulanan anesteziyoloji metodla rının incelenmesi ve analizindeki verimi arttıracak bir yazılım aracı olarak kendini göstermiştir. Anahtar Kelimeler. Anestezi, reanimasyon, yazılım, bilgisayar ağı, veritabanı
Özet (Çeviri)
AN AUTOMATION SOFTWARE FOR ANESTHESIA INFORMATION MANAGEMENT ABSTRACT In this study, a software is developed to store and analyze large amount of data managed in the departments of anesthesiology and reanimation, at the hospitals in cooperation with the Anesthesiology and Reanimation Department at Marmara University, Medical School. Anesthesiology and reanimation departments are responsible for polyclinic, operating room and intensive care units. The software is designed based on client/server architecture to run on local area networks and allow to be used from different locations inside the anesthesiology department. The application supports multi user environment, and saves the data on a central PC. The software, resulted in a faster and easier way to manage patient information. The software is now installed on a single Server in Marmara University Medical Faculty, Department of Anesthesiology and Reanimation. A one-day training is held for all the doctors that will use the program. The previous information that is kept in the archive is being entered to the program. The data entry is being performed by all the doctors in the department, so that they get used to the program. In the meantime, the program is tested and the test results are studied and maintenance is being done. ATMS is demonstrated to be a tool for increasing the efficieny of monitoring and analysis of applied anesthesiology methods.