Kent parkı kavramı ve Konya için örnek bir çalışma
Urban park concept and a study sample for Konya
  1. Tez No: 112314
  2. Yazar: AHMET TUĞRUL POLAT
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. SERPİL ÖNDER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Peyzaj Mimarlığı, Landscape Architecture
  6. Anahtar Kelimeler: Kent parkı, Konya, park, rekreasyon, tasarım, Design, Konya, park, recreation, urban park
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Peyzaj Mimarlığı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 75
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi KENT PARKI KAVRAMI VE KONYA İÇİN ÖRNEK BİR ÇALIŞMA Ahmet Tuğrul POLAT Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalı Danışman: Yrd. Doç.Dr. Serpil ÖNDER 2001, 68 Sayfa Jüri : Prof. Dr. Yalçın MEMLÛK Yrd. Doç.Dr. Rahmi ERDEM Yrd. Doç.Dr. Serpil ÖNDER Bu araştırmada, Park kavramı ve kent parklarının genel özellikleri incelenerek, kent insanına rekreasyonel ve sosyo-kültürel amaçlı kullanım olanakları sunmak üzere, peyzaj mimarlığı ilkeleri doğrultusunda işlevsel ve estetik değer taşıyan modern bir kent parkı planlaması, Konya Kenti örneğinde ortaya konulmuştur. Toplam 468 da alana sahip Konya Selçuklu Kent Parkı çalışması: a-Çevre analizi b-Program geliştirme c-Program ilişkileri d-Tasarım ana ilkeleri e-Leke çalışması f-Sirkülasyon şeması g-Avan proje h-Uygulama projesi aşamalarında gerçekleştirilmiştir. Kent parkları rekreasyonel, estetik, eğitsel ve ekolojik amaçlarla oluşturulmuş kamuya açık yeşil alanlardır. İnsanlara rahat yaşama mekanlarının oluşturulması için planlanan Konya Selçuklu Kent Parkı projesinde kullanıcılara güven veren, rahatlık ve estetik sağlayan fiziksel bir ortam hazırlanmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis URBAN PARK CONCEPT AND A STUDY SAMPLE FOR KONYA Ahmet Tuğrul POLAT Selçuk University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Landscape Architecture Supervisor : Yrd. Doç.Dr. Serpil ÖNDER 2001, 68 Sayfa Jury : Prof. Dr. Yalçın MEMLUK Assist.Prof.Dr. Rahmi ERDEM Assist.Prof.Dr. Serpil ÖNDER In this study, park concept and general characteristics of urban parks were investigated, according to the results of this investigations, a modern park project having a functional and visual value, recreational and socia-cultural usage of urban population based on the principles of landscape architecture were planed in Konya. This study was released on totally 468 da area and carried on under the following stages; a-Site analysis b-Program c- Program relationships d-Design concept e-Bubble diagram f-Circulation diagram g-Master project h-Aplication project. Urban Parks are green planned, public lands, set aside for recreational, aesthetics, educational and ecological use.The design is to provide comfortable living surrounding for people in Konya Selçuklu Urban Park to create a medium of comfort, aesthetic and confidence for people.