Development of cellular transmission network in Adana region
Adana bölgesi için en uygun hücresel transmisyon şebekesinin oluşturulması
- Tez No: 112447
- Danışmanlar: PROF. DR. SERGEY KHARKOVSKY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Transmission, Microwave, Radio Link, Handover, System Loss II
- Yıl: 2001
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Çukurova Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 139
Özet
oz YÜKSEK LİSANS TEZİ DEVELOPMENT OF CELLULAR TRANSMISSION NETWORK IN ADANA REGION Memduh CAN ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ ANA BİLİM DALI Danışman : Prof. Dr. Sergey KHARKOVSKY Yıl : 2001 Sayfa: 126 Jüri : Prof. Dr. A. Hamit SERBEST Prof. Dr. Sergey KHARKOVSKY Yrd. Doç. Dr. Caner ÖZDEMİR Bu çalışmanın amacı, hücresel sistemlerdeki Transmisyon Planlamayı tanıtmak, Adana Bölgesi için uygun bir transmisyon şebekesi oluşturarak ortaya koymaktır. Transmisyon Planlama; transmisyon saha çalışması, sahada elde edilen verilerin bilgisayar programları yardımıyla işlenmesi, radyolinklerin planlanması, frekans planlaması ve şebeke elemanları arasındaki transmisyon sistemlerinde gerçekleşen trafiğin hesaplanmasından oluşmaktadır. Bu çalışmada herhangi bir verici gücüne karşılık olarak radyolinkin alıcı tarafındaki gücü, sistem kaybı ve sistem kalitesini hesaplamaya yarayan bir program geliştirilecektir. Program yardımıyla hesaplanan sonuçlar, ölçülen değerlerle karşılaştırılacaktır. Programın, radyo link dizaynı, hop analizi ve transmisyon planlamaya yararlı olması beklenmektedir Anahtar Kelimeler : Transmisyon, Mikrodalga, Radyo Link, Handover, Sistem Kaybı
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MSc THESIS DEVELOPMENT OF CELLULAR TRANSMISSION NETWORK IN ADANA REGION Memduh CAN DEPARTMENT OF ELECTRICAL AND ELECTRONICS ENGINEERING INSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCES UNIVERSITY OF ÇUKUROVA Supervisor : Prof. Dr. Sergey KHARKOVSKY' Year : 2001 Pages: 126 Jury : Prof. Dr. A. Hamit SERBEST Prof. Dr. Sergey KHARKOVSKY Asst. Prof. Dr. Caner ÖZDEMİR The aim of this study is to introduce Transmission Planning concept in cellular systems and to develop and suggest an ideal transmission network for Adana Region from ground zero. Transmission Planning is the combination of transmission survey, processing of datas by using PC tools, radio link planning, frequency planning and traffic intensity calculations in Air (MS-BTS), A-Bis (BTS-BSC), A- Ter (BSC-BSC) and Inter-MSC interfaces. In the present work, a program will be developed in order to calculate the received signal power at the far end of a microwave link, system loss and fade margin for a given transmitter power. The calculated results will be compared with the measured values. The program is expected to be useful in radio link design, hop analysis and Transmission Planning.