Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Araştırma Uygulama Çiftliği'nde çalışanların iş analizleri ve sorunları üzerine bir araştırma
Analysis and problems of employees working on Research and Application Farm of Çukurova University
- Tez No: 112478
- Danışmanlar: PROF.DR. YAŞAR GÜRGEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Research and Application Farm, Personnel Management n
- Yıl: 2001
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Çukurova Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Tarım Ekonomisi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 92
Özet
oz YÜKSEK LİSANS TEZİ ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ ARAŞTIRMA UYGULAMA ÇİFTLİĞİNDE ÇALIŞANLARIN İŞ ANALİZLERİ VE SORUNLARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA NACİYE TOK ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TARIM EKONOMİSİ ANABİLİM DALI Danışman; Prof. Dr. Yaşar GÜRGEN Yıl: 2001, Sayfa: 81 Jüri : Prof.Dr. Yaşar GÜRGEN Prof. Dr. Faruk EMEKSİZ Yrd. Doç. Dr. Neşe ALGAN Bu araştırmada Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Araştırma Uygulama Çiftliğinde (AUÇ) çalışanlar, modern personel yönetimi ilkeleri açısından incelenmiştir. Bu bağlamda AUÇ 'de çalışan personelin eğitimi, yaşı görev süreleri, yetki ve sorumlulukları, çalışma koşullan, işçi sağlığı ve iş güvenliği konulan araştırılmıştır. Ayrıca ücret politikası ve ücret seviyelerini etkileyen faktörler incelenmiştir. Bunlardan başka çalışanların verimliliği ni etkilemesi açısından insana yönelik yönetim anlayışının uygulanıp uygulanmadığı da araştırılmıştır. Yukarıda belirtilen konularla ilgili sorunlar belirlenmiş ve bu sorunların çözümüyle ilgili öneriler de bulunulmuştur. Anahtar Kelime: Araştırma Uygulama Çiftliği, Personel Yönetimi
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MSc THESIS ANALYSIS AND PROBLEMS OF EMPLOYEES WORKING ON RESEARCH AND APPLICATION FARM OF ÇUKUROVA UNIVERSITY NACİYE TOK DEPARTMENT OF AGRICULTURAL ECONOMICS INSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCES UNIVERSITY OF ÇUKUROVA Supervisor : Prof. Dr. Yaşar GÜRGEN Year: 2001, Pages:81 Jury : Prof. Dr. Yaşar GÜRGEN Prof. Dr. Faruk EMEKSİZ Yrd. Doç. Dr. Neşe ALGAN This study examined modem personnel management principles of employees working on Research and Application Farm of Agricultural Faculty of Çukurova University. Also, education, age, responsibility and authority, working condition, workers health, work safety of personnel working on Research and Application Farm and factors effected wage policy were investigated. Together with these, application of management understanding based on personnel from the point of view productivity were examined. Finally, some suggestions related to the management problems were made.