Donatılı zemin analizi
Reinforced-earth analysis
  1. Tez No: 112532
  2. Yazar: M. HANİFİ YILDIRIM
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MUSTAFA LAMAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Donatılı-Donatısız Zemin, Kohezyon, İçsel sürtünme açısı, Toprakarme, Reinforced-soil, Cohezion, Reinforcement, Friction, Adhesion
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 115
Özet
Orijinal kullanımına göre donatılı zemin, çekme gerilmelerine datyanabilen ve zeminle sürtünme veya adhezyon yoluyla etkileşen bir malzeme ile güçlendirilmiş zemin anlamına gelir. Bu terim aynı zamanda basınç güçlendirmesi ve çevre güçlendirmesi gibi mekanik ve yapısal zemin iyileştirme metodları için de kullanılmaktadır. Bu çalışmada, bazı araştırmacıların literatürde geçen donatılı zemin deneyleri incelenmiştir. Donatılı zemin problemlerini çözmek için qbasic'de bir program geliştirilmiştir. Bu problemler plaxis ve qbasic programlan kullanılarak çözülmüştür.
Özet (Çeviri)
According to its original usage, the term“reinforced soil”refers to a soil which is strengthened by a material able to resist tensile stresses and it interacts with the soil through friction or adhesion. Subsequently, the meaning of soil reinforcement was broadened, and this terms is now also used for other mechanical and structural methods of soil improvement, such as compressive reinforcement and reinforcement by confinement and encapsulation. In this study, some experiments in reinforced soils given in the literature by some researchers are discussed. A programme code has been developed in qbasic to solve problems about reinforced soils. Some of the reinforced soil problems have been solved by using qbasic and plaxis programs.