Niğde ve çevresinin karayosunu florası
Moss flora of Niğde and it's surrounding
- Tez No: 112680
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. ÖZLEM YAYINTAŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Bryophyta, Karayosunu, Flora 111, Bryophyta, Moss, Flora. IV
- Yıl: 2001
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Niğde Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 64
Özet
ÖZET NIGDE VE ÇEVRESİNİN KARAYOSUNU FLORASI KARA, Recep NİĞDE ÜNİVERSİTESİ FENBİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS TEZİ BİYOLOJİ ANABİLİM DALI DANIŞMAN: Yrd. Doç. Dr. Özlem YAYTNTAŞ Haziran 2001, 64 sayfa Bu çalışmada, araştırma alanı Niğde ve çevresinden toplanan 183 adet karayosunu örneği değerlendirilmiş 10 familyaya ait 20 cins ve buna bağlı olan 53 takson tanımlanmıştır. Bunlardan 3 1 takson Henderson tarafından benimsenen kareleme sistemine göre C13 karesi için yenidir. Türkiye için yeni bir taksona rastlanmamıştır. Bölgede içerdiği takson sayısı yüksek değerlere sahip familyalar şunlardır: Pottiaceae (13), Brachytheciaceae (12), Amblystegiaceae (11), Grimmiaceae (5), Orthotrichaceae (5) Bryaceae (4). Tür, alttür ve varyete sayısına göre başlıca büyük cinsler ise ; Tortula (9), Aniblystegium (6), Grimmia (5), Orthotrichum (5), Barbula (4), Bryum (4), Eurhyncium (4), Rhynchostegium (3) 'dür.
Özet (Çeviri)
SUMMARY MOSS FLORA OF Nİ?DE AND IT'S SURROUNDING KARA,Recep UNIVERSITY OF NIGDE GRADUATE SCHOOL OF NATURAL AND APPLDED DEPARTMENT OF BIOLOGY SUPERVISOR: Yrd. Doç. Dr. Özlem YAYINTAŞ JUNE 2001 64 page In this study, a total of 183 moss specimens from Niğde and it's surrounding which is study area, where evaluated; 53 taxa which belong to 20 genera in 10 families where defined. Of these, 3 1 taxa are new for C13 grid square which is adopted by Henderson. The families which have the most species are Pottiaceae (13), Brachytheciaceae (12), Ambfystegiaceae (11), Grimmiaceae (5), Orthotrichaceae (5) Bryaceae (4). The genera which have the most species, subspecies and varieties are Tortula (9), Ambfystegium (6), Grimmia (5), Orthotrichum (5), Barbula (4), Bryum (4), Eurhyncium and (4), Rhynchostegium (3).