Gayrimenkul yatırım ortaklıkları ve Türkiye uygulaması
Real estate investment trust and implementation in Turkey
  1. Tez No: 113716
  2. Yazar: ASLI DURAZ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SALİH DURER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları, Gayrimenkul Yatırımları, Gayrimenkul Sektörü, Real Estate Investment Trusts, Real Estate Investments, The Real Estate Sector
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 220
Özet
IV GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIKLARI VE TÜRKİYE UYGULAMASI Aslı Dural İşletme Yönetimi, Yüksek Lisans Tezi Gayrimenkul yatırımları, yer aldıkları ekonomide diğer sektörleri de etkileyerek piyasayı hareketlendiren, ekonomik kalkınmayı hızlandıran yatırımlardır. Bu yatırımların, yüksek tutarda bir kaynak birikimini gerektirmesi, küçük yatırımların sisteme katılmasını sağlayacak yeni finansman yöntemlerini ortaya çıkarmıştır. Bu çalışmada, esas konumuz olan Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları'na değinmeden önce, kollektif yatırım kuruluşları olan Yatırım Fonları ve Yatırım Ortaklıkları, Risk Sermayesi Yatırım Ortaklıkları incelenmiştir. Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları'nın kuruluşundan vergilendirmesine kadar geçen süreç, kuruluş şartlan, portföy yönetimi, yatırım faaliyetleri ve yasakla rı incelenmiştir. Konut finansman sistemlerine de kısaca değinilmiştir. Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları'nın Türkiye'deki uygulamasında ise, ülkemizde bulunan, kayıtlı Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları'nın yapılan incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
REAL ESTATE INVESTMENT TRUSTS AND IMPLEMENTATION IN TURKEY Aslı Dural Business Administration, M.S. Thesis Real estate investments activate the markets by affecting other sectors in the economy and accelerate economic growth. The necessity of large amount of capital for these investments has revealed new financing methods to provide small investments to take part in the system. In this study, Venture Capital Investment Trusts, Investment Funds and Investment Trusts are analyzed prior to the main subject, Real Estate Investment Trusts. Real Estate Investment Trusts' process between establishment and taxation, conditions of establishment, portfolio management, investment activities and prohibition is researched. House and home financing systems are also viewed. The Real Estate Investment Trusts registered in Turkey have been studied for demonstrating the practice in Turkey.